"Случај породице Бошковић" обележиће јесен на РТС-у

Неуспешан глумац, студенткиња у четрдесетим, луди станодавац, екставагантна бака - јунаци су нове серије "Случај породице Бошковић", коју ћемо гледати у јесењој шеми РТС-а.

По оригиналној идеји и тексту Катарине Јанковић и Нине Џувер, у режији Ивана Стефановића и продукцији Кошутњак филма, снимају се 64 епизоде о наизглед једној обичној породици, по свему, осим по начину на који гледају на живот и све оно што он носи са собом.

Кроз причу о градској породици и њиховом свакодневном животу воде нас Гаврило Бошковић (Радивоје Буквић) неуспешан глумац, супруг Данијеле и отац Велибора и Јоване. Некада шмекер и звезда, данас заборављени глумац са мало ангажмана и још мање славе. Његова супруга Данијела (Наташа Марковић) себи не опрашта две ствари: спознају да је склона старењу и да никада није завршила факултет. Долази на сулуду идеју да се врати на факултет у четрдесетој години. Ћерка Јована (Силма Махмути), рођени револуционар и за разлику од својих родитеља, овај свет види сувише реално. Њен старији брат Велибор (Ђорђе Кадијевић) не мари за мир у свету и правда му је потпуно непознат појам. Животни идол му је Пабло Ескобар. Чест гост породице је Гаврилова мајка Лола (Сека Саблић) за коју фамилија сматра да је била шпијун. Станодавац Бошковићима је Гуливер (Бојан Димитријевић), апсолутни и доживотни председник кућног савета. У сталној глумачкој постави су и Оља (Јелисавета Кораксић) заклета сингл девојка, идол младих, и Микси (Исидора Јанковић) студенткиња фармације из унутрашњости која је дошла у Београд, као да студира, у ствари да се добро уда.

У серији играју и Аница Добра, Светлана Бојковић, Зоран Цвијановић, Феђа Стојановић, Јелисавета Орашанин, Петар Бенчина, Иван Заблаћански, Миодраг Радоњић, Игор Ђорђевић, Нела Михаиловић, Александра Балмазовић...

Сценарио: Катарина Јанковић и Нина Џувер
Редитељ: Иван Стефановић
Композитор: Александра Ковач и Роман Горшек
Сценограф: Зорица Чобановић
Директор фотографије: Радослав Владић
Продуцент: Катарина Јанковић (Кошутњак филм)