Одрастање младих на Балкану тема РТС-ове серије „Моја генерација“

Снимање игране серије „Моја генерација“, редитеља Милоша Петричића је у току. Она говори о универзалним, непролазним, али и актуелним темама из времена одрастања младих на Балкану. Иако врло различитих интересовања с временом управо додирне тачке обогаћују тематски развој серијала. Продукцијски серију потписују РТС и „Оригинал филм“.

Јунаци тинејџ серије Моја генерација су матуранти једне београдске гимназије из два одељења различитог смера и из супротних смена, чувене „црвене“ и „плаве“. Разговарали смо са тумачима ликова – Михајла и Милоша.

„Он је дете богатих родитеља. Један од популарнијих у друштву. Ту има један мали проблем, он је баш у пороцима и у наркоманији“, прича о Михајлу глумац Никола Станковић.

„Од малена (Милош) се бави технологијом. Иначе је прави другар и за друштво би урадио све. Али некад, као што то буде, дечко се заљуби“, објашњава Предраг Васић.

Поред младих глумаца који на различите начине сведоче о осећањима тинејџера, њиховим размишљањима и превазилажењу животних препрека у причи су и родитељи и професори – као неминовност.

„Одрастање и сазревање кроз пријатељство и љубав. Шарени, богати, весели. То су старији тинејџери од 18-19 година, средњошколци, некакао да се подсете на вредности, на културу“, истиче редитељ Милош Петричић.

Емитовање серије Моја генерација од 44 епизоде, планирано је следеће године на Првом програму РТС-а и платформи РТС Планета.

Остали аутори: Драгана Ракочевић
број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 18. нов 2018, 07:13) - anonymous [нерегистровани]

nadam se

da ce se serija kriticki osvrnuti na to kako se decai,mladi i stari vaspitavaju.Price o ratovima ljude cini surovim pa su surovi i prema ukucanima ,drugim ljudima , prirodi i zivotinjama..O kicu i nemanju kulture .