Десета епизода - "Равна гора"

У недељу, 12. јануара биће емитована последња епизода ТВ серије „Равна гора“, првог циклуса велике драмске трилогије „1941-1945“, аутора Радоша Бајића. Серија која је од самог почетка, већ првом епизодом привукла пажњу гледалаца и критике, недељама је у жижи интересовања и тема је многих полемика. Осим што нас је, након 70 година подсетила на збивања у Србији с пролећа 1941. године, серија је свакако отворила и многа до сада мало позната поглавља српске историје и поставила нова, до сада непостављана питања.

У последњој десетој епизоди „Равне горе", чија се радња одвија средином месеца маја 1941. године, Станоја Таралића затичемо у немачком затвору у Љигу. И док стрељачки вод пред његовим очима коси двојицу осуђеника, жандармеријски капетан улази у затворску ћелију и држећи списак у рукама, чита управо његово име.

А у селу Струганик, у родној кући војводе Живојина Мишића, његов син Аца Мишић дочекује свог старог ратног друга, пуковника Драгољуба Михаиловића. Чека се коначна одлука: хоће ли се мајор Мишић придружити Дражи и Брзом одреду...

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 13. јан 2014, 20:41) - Zvjezdan [нерегистровани]

Nastavak

Kada će na RTS-u početi drugi nastavak, hvala.

(понедељак, 13. јан 2014, 19:34) - Goransmedrevo [нерегистровани]

ravna gora

Kada krece nastavak serije, hvala unapred.

(недеља, 12. јан 2014, 21:07) - anonymous [нерегистровани]

drugi ciklus

Kada pocinje sa prikazivanjem drugi ciklus?