Читај ми!

"Било једном у Србији" - прича о Златном добу Лесковца и Србије, суботом и недељом на РТС 1

Иван Бекјарев остварио је своју последњу улогу, а Слобода Мићаловић и Немања Оливерић маестрално су одиграли пар који пркоси локалним митовима у Лесковцу између два светска рата, када се необичним сплетом околности градила историја малог места у ком станују велики људи.

Након лутања по свету, два пријатеља Дине и Цоне враћају се у родни крај 1922. године. Али, тамо их чека право изненађење - Дине налази свој биоскоп руиниран, а Цоне сопствену сахрану!

Дине (Немања Оливерић) после рата се затекао у Паризу где је уживао у животу у великој метрополи, где је упознао лепе Парижанке и открио нови медиј - филм.

Цоне (Виктор Савић) после рањавања и амнезије завршио је у Манчестеру, тадашњој престоници индустријског развоја, где је научио како се само кроз црни фабрички дим и тежак рад стиже до успеха.

О Ружици (Слобода Мићаловић) кружиле су разне приче, да "онај ко се за њу увати - под земљу ће заврши". Упркос свему Дине, мајстор свог заната и човек који има око за лепо, открио је у Ружици лепоту којој ће се сви дивити.

У овој серији брилијантне улоге остварили су и Радован Вујовић, Теодора Ристовски, Зоран Цвијановић, Мира Бањац, Драган Петровић Пеле, Божа Марјановић, Андрија Стоилковић као и Иван Бекјарев коме је ово последња улога.

Сценарио су написали: Звонимир Шимунец, Владимир Андрић и Петар Ристовски који уједно потписује и режију.

Како је Ружица од урокљиве девојке постала цвет српског Манчестера, а Дине, човек који је снимио стварање историје свог места, успео да у Ружици види оно што нико други није, гледајте од 03. септембра суботом и недељом у 20.00 на Првом програму РТС-а.