Читај ми!

Популарна серија "Викенд са ћалетом" радним данима на РТС 1

Од творца филмова "Кад порастем бићу Кенгур", "Седам и по", "Чекај ме ја сигурно нећу доћи", "Смрт човека на Балкану", "Смрдљива бајка" - Мирослава Момчиловића на Први програм РТС-а стиже необична трагикомедија о комплексном односу оца и сина. Гледаоци РТС-а имаће прилику да погледају свих седам епизода серије која је побрала симпатије широког аудиторијума радним данима од 20 часова.

Након сазнања да је тешко болестан и да му је од живота остало још неколико недеља, Кашика, средовечни београдски криминалац, припадник старе школе, заробљен у времену када је био у пуној снази, жарко пожели да проведе викенд са Огњеном, једанаестогодишњим сином из претходног брака.

С обзиром да га није виђао пет година јер је због 'малих компликација' имао забрану приласка дечаку, Кашика покушава да по убрзаном курсу у сина утисне све оно што он сматра важним за живот и преживљавање на улици и да истовремено из малог истера све оно што је по његовом мишљењу мекано, слабашно и девијантно.

Огњен, одрастао у савременом wi-fi окружењу, из виртуелног, муњевито, без времена да дође до даха, упада у подземни свет свог оца који покушава немогуће - да у неколико дана испоручи сву топлину, искуство и мудрост које поседује, истовремено покушавајући да као 'прави београдски шмекер' од малог сакрије своју болест...

Улоге: Ненад Јездић, Васа Мареш, Бане Видаковић, Јелена Ђукић, Катарина Радивојевић, Миодраг Крстовић, Мрако Гверо...

Сценарио и режију потписује Мирослав Момчиловић.