Читај ми!

"Породица" на Првом програм РТС-а

Три дана хапшења Милошевића. Од 29. марта до 02. априла на РТС 1.

Након 20 година од хапшења бившег председника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића, биће приказана мини ТВ серија под називом "Породица", која прати последњих 48 сати заједничког живота чланова породице Милошевић.

Под опсадом полиције, новинара и демонстраната, породица Милошевић и њихови пријатељи и сарадници, налазе се у вили Мир на Дедињу, без икакве контроле над ситуацијом, а непредвидиве људске реакције почињу да излазе на површину.

"Ова серија превазилази политику и бави се људским судбинама четворочлане породице, који никада нису веровали да се овако нешто може десити и који реагују непредвидиво, инстиктвно и људски. Ово је прича о почетку краја једне породице, једне земље и једне епохе. Последњи заједнички тренуци које ће ова породица доживети на слободи и тренутак опсаде њихове куће представљају метафору и трагедију не само њих самих, већ и целе земље и народа", изјавио је сценариста и редитељ Бојан Вулетић.

Серија "Породица", коју чини пет епизода, драмска је интерпретација стварних догађаја. Заснована је на до сада познатим чињеницама, аутентичним снимцима, јавно доступним информацијама и сведочењима оних који су били присутни. Поједини ликови су измишљени, а неке сцене резултат су претпоставке, креативне обраде и уметничке слободе.

Овај заједнички пројекат продукцијске куће Firefly и Телекома Србије биће премијерно емитован од 29. марта до 2. априла, сваке вечери у 20.50 на Првом програму РТС-а.

Сценариста и редитељ: Бојан Вулетић

Глумачка подела:
Слободан Милошевић - Борис Исаковић
Мирјана Марковић - Мирјана Карановић
Марија Милошевић - Тијана Марковић
Зоран Ђинђић - Уликс Фехмиу
Војислав Коштуница - Светозар Цветковић
Чедомир Јовановић - Милан Марић
Владимир Беба Поповић - Радован Вујовић
Бранислав Ивковић - Гордан Кичић
Славица Ђукић Дејановић - Катарина Жутић
Небојша Павковић - Милутин Караџић
Милорад Улемек Легија - Вук Костић
Тома Фила - Марко Баћовић
Уредник на ТВ-у: Љубомир Бандовић
Заменик уредника на ТВ-у: Дубравка Ковјанић
Новинар на ТВ-у: Исидора Симионовић
Пензионерка на протесту: Светлана Бојковић
Послуга у вили Мир: Јана Бјелица