Читај ми!

"Каљаве гуме" викендом на РТС 1

Од Америке до Србије, "Каљаве гуме" са својих десет епизода, пратићемо сваког викенда од 20.05 на Првом програму РТС-а.

Радња романтичне комедије смештена је на два континента и говори о шездесетогодишњој
Београђанки, бившој пијанисткињи, која након смрти супруга одлази код сина у Калифорнију. Ускоро, уз помоћ комшинице Пати, која је експерт за "дејтинг" преко интернета, она упознаје свог вршњака Роберта, који живи дубоко у мочварама Луизијане. Али љубав не зна за границе и ту почиње заплет.

Главну јунакињу Весну, тумачи Горица Поповић, а Роберта амерички глумац Крис Малки, српској публици најпознатији као Хенк из култне серије "Твин Пикс". Уз њих играју и Миодраг Крстовић, Бојан Жировић, Јелена Ступљанин, Јована Гавриловић, Горан Султановић, Тања Бошковић, Олга Одановић, Бранка Шелић и по први пут на малом екрану Урош Вељковић и Даница Костић, као Веснини унуци. Веснину комшиницу у Калифорнији игра америчка глумица Аида Туртуро, позната из чувене серије "Породица Сопрано".

Аутор серије, Миа Ћертић, продуцент и редитељ Миодраг Ћертић, заједно са ко-редитељем неколико епизода Рашком Милатовићем, креирају породичну серију за све генерације, у којој има хумора, али и драмске напетости. Наслов "Каљаве гуме", преузет је из "кантри" песме о човеку који купује камионет, а затим позива девојку да се провозају и искаљају гуме.

Аутор серије: Миа Ћертић
Редитељи: Миодраг Ћертић и Рашко Милатовић
Директор фотографије: Марчин Банасиак
Главни сценограф серије: Мара Ћертић
Сценографи: Стефан С. Берд и Јелена Терзић-Станковић
Графички дизајн серије: Реља Пенезић
Костимограф: Катарина Циглић
Музички сарадник: Милица Илић