Читај ми!

"Камионџије д.о.о." , радним данима на РТС 1

Нова серија "Камионџије д.о.о." у режији Филипа Чоловића, биће на програму сваког радног дана од 20 часова на Првом програму РТС-а. Комедија по жанру, серија је својеврсни омаж "Камионџијама" из седамдестих година, како је то замислио писац истих сценарија, Гордан Михић.

У серији "Камионџије д.о.о.", постоји јасна разлика у односу на "Камионџије" из седамдесетих и осамдесетих година прошлог века. Нову серију с подједнаким интересовањем могу да прате и поштоваоци претходних серијала, али и нова публика, која није "оптерећена" догодовштинама Паје и Јарета, јер може да се поистовети са новим главним ликовима, који постављени у контекст овог времена, постају оригинални јунаци данашњице.

Серија почиње случајним сусретом Жиће, бившег шофера, а потом библиотекара у малој сеоској школи у околини Уба, и Баје, возача аутобуса у градском саобраћајном предузећу у Убу. Тај сусрет ће у потпуности изменити њихове животе.

Пошто су обојица остали без посла, они су, гледајући репризу серије "Камионџије" са популарним Чкаљом и Павлом Вујсићем, који су играли Јарета и Пају, одлучили да купе камион и оснују фирму за превоз робе.

Током заједничког рада, Баја и Жића пролазе кроз низ занимљивих и духовитих, а друштвено актуелних авантура, током којих гледаоци могу да се упознају са разним судбинама обичних, такозваних "малих људи" који живе у провинцији и који своју свакодневицу проводе на сасвим други начин, у односу на "брзи живот" у узаврелим градским срединама.

У овом серијалу, од 20 епизода, поред седам главних улога (а то су Жића и Баја, Жићина жена Дара, Жићин отац Грча Јарац, Дарина сестра Сека и две несуђене Бајине супруге Силвана и Ђерасима) учествује више од 100 глумаца.

Жићу игра Тихомир Станић, а Бају - Ненад Јездић. У бројној глумачкој екипи, између осталих, су и Бранислав Зеремски, Данина Јефтић, Паулина Манов, Јелена Ступљанин, Ива Илинчић, Бојан Димитријевић, Небојша Илић, Марко Гверо...

Директор фотографије: Гојко Деспотовић
Сценограф: Александар Цвијановић
Костимограф: Невена Миловановић
Композитор: Владимир Петричевић
Монтажер: Бојан Филиповић
Серија је настала у продукцији РТС-а, а извршни продуцент је Небојша Гарић - Нира Про.