Читај ми!

"Кости", викендом на РТС 1

Као последњу премијерну викенд серију у 2020. години, на Првом програму РТС-а од 20.05 приказујемо снажну драмску серију са елементима трилера "Кости", снимљену по сценарију Николе Пејаковића и у режији Саше Хајдуковића. Серију је за Радио-телевизију Србије произвела извршна продукција "Босонога" из Бања Луке.

Окосницу приче чине два лика са истим именом - Коста. Они се на различите начине и сваки у свом свету боре за опстанак у систему у ком су потпуно разорене породичне, друштвене и културне вредности.

Док Коста Говоруша, избеглица из Крајине, покушава да са сестром Кристином некако преживи бавећи се кречењем, Коста Гајић мирно гради каријеру у лепом друштву своје жене Зорице, иначе директорке маркетиншке агенције.

Да "све има тачку пуцања" доказују двојица јунака који, сваки на свој начин и сваки у своје време долазе до личне освете...

Главне улоге у серији "Кости" тумаче: Јово Максић, Љубиша Савановић, Драган Мићановић, Александар Ђурица, Борис Исаковић, Милица Јаневски, Никола Пејаковић, Никола Ракочевић, Дејан Аћимовић, Леа Секулић и Николина Фригановић.

Уредник серије: Марко Новаковић
Сценариста: Никола Пејаковић
Редитељ: Саша Хајдуковић
Директори фотографије: Саша Петковић и Драган Радетић
Сценограф: Мина Лазаревић
Костимограф: Кристина Костић
Монтажер: Саша Каракаш
Сниматељ и дизајнер звука: Игор Сузић
Композитор: Петар Билбија
Продуцент: Бранкица Јанковић
Менаџер продукције: Јелена Бабић
Извршна продукција: "Босонога", Бања Лука
Производња: Радио-телевизија Србије