Читај ми!

"Мама и тата се играју рата", викендом на РТС 1

Серија "Мама и тата се играју рата" имала је уводни живот у облику радо гледаног и награђиваног филма "Реална прича", који је режирао Гордан Кичић.

Јунаци "Реалне приче" наћи ће се у десет епизода ТВ серије "Мама и тата се играју рата". Креатор серије је Гордан Кичић, који је режирао првих пет епизода, док осталих пет епизода као редитељ потписује Владимир Тагић. Сценарио је настао по мотивима филмске приче Мирослава Момчиловића, а сценаристи су Владимир Симић, Марко Манојловић и Катарина Митровић.

Серија "Мама и тата се играју рата" прати јунаке који су на прагу средњих година, фокусира се на онај моменат њихових живота када њихова "младост" и све илузије којих су се грчевито држали коначно уступају место одлукама и обавезама које захтевају зрелост.

Тај процес захтева преиспитивање, суочавање са самим собом, то је болан и отрежњујући процес, али истовремено и урнебесно смешан, пун изазова, погрешних и исправних одлука, баш као и живот сам.

Ова мешавина драме и комедије захвата широк оквир тема, проблеми тих ликова су свакодневни али сагледани из новог угла, тон је лак и полетан, али су ликови слојевити и вишедимензионални.

Главни актери ТВ серије "Мама и тата се играју рата" су супружници Вељко и Јадранка, чији брак након неколико година улази у озбиљну кризу. Вељко је глумац који још увек чека своју велику улогу, а Јадранка је архитекткиња која носи готово сву одговорност њиховог заједничког живота на својим леђима. Њихова драма настаје када Јадранка саопшти Вељку да жели да се разведе од њега.

Нова правила живота у транзицији утичу и на односе у брачној заједници чији актери не сазревају на сличан начин. У том смислу је ова серија сведочанство о проблемима са којима се суочавају бројни млади брачни парови, што омогућава висок степен идентификације од стране гледалаца.

Главне улоге играју Гордан Кичић, Нина Јанковић-Дичић, Лена Лазовић, Небојша Илић, Бранимир Брстина, Светозар Цветковић, Катарина Гојковић, Милица Михајловић, Јована Гавриловић, Милутин Милошевић и Вања Ејдус.