"Тајкун" на Првом програму РТС-а

Након премијере прве епизоде на 48. ФЕСТ-у, серија "Тајкун" нашла се и пред телевизијском публиком. Понедељком, у 21.00 на Првом програму кроз десет епизода гледаоци ће моћи да прате драматичан живот моћног човека на врхунцу каријере, када и држава и непријатељи прете да униште његово пословно царство.

Аутор сценарија је Ђорђе Милосављевић, редитељ Мирослав Терзић, а у центру приче је живот тајкуна кога тумачи Драган Бјелогрлић.

"Тајкун" је трилер са криминалистичким заплетом у ком доминирају елементи породичне драме. У центру приче је Владан који је у јавности омражен због богатства стеченог на сумњив начин, током деведесетих година прошлог века. Годинама је из сенке управљао својом моћном компанијом али се све мења када бива приморан да изађе на медијску светлост. Он постаје прогоњен човек, присиљен на драстичне мере ради очувања себе, своје компаније и породице. Поред јавних и тајних непријатеља, Владан је сукобљен и са онима који би требало да му буду најближи. Његов син и будући наследник богатства Бојан (Вук Јовановић), и остатак породице и најближих сарадника имају своје јавне и тајне жеље и планове, а на привидном окупу одржава их само Владаново богатство које сви желе да присвоје. Како бити корак испред непријатеља чије је лице скривено? Како разликовати лојалност од издаје у тренутку када прошлост тражи свој данак?

"Тајкун" је окупио врхунску екипу креативаца из Србије и региона. Уз Драгана Бјелогрлића, у глумачкој постави налазе се Бане Трифуновић, Марко Баћовић, Хана Селимовић, као и младе глумачке наде Вук Јовановић, Невен Бујић, Вања Ненадић и Милош Петровић Тројпец. Уз Тихану Лазовић, ту су још две гостујуће регионалне звезде: Јанко Воларић Поповић и Тони Михајловски. Публици ће бити посебно занимљиво да у једној од епизодних улога види легендарну певачицу Беби Дол.