Делиријум тременс

Након позоришне представе, великог успеха филма, следи и мини серија

Од 21. септембра, почиње емитовање нове игране серије, "Делиријум тременс" настале према сценарију и у режији Горана Марковића и снимљене у продукцији Редакције драмског и домаћег серијског програма Радио-телевизије Србије.

Кроз четири епизоде, "Делиријум тременс" на трагикомичан начин прати причу о глумцу Дагију који, у позним данима своје велике глумачке каријере и, након позамашног алкохоличарског стажа, бива приморан да направи паузу од једине ствари која му је блиска, а то је глума.

Серија "Делиријум тременс" представља посвету глумачкој уметности и својеврстан омаж аутора Горана Марковића глумцу Предрагу Ејдусу који је годинама глумио улогу Дагија у позоришној представи "Делиријум тременс".

Главну улогу у серији "Делиријум тременс" тумачи Тихомир Станић, док остале улоге играју Анита Манчић, Горица Поповић, Игор Ђорђевић, Драган Петровић Пеле, Береда Решит, Милица Зарић, Светозар Цветковић, Маша Дакић, Нада Шаргин, Миодраг Крстовић и други.

Уредник серије је Кристина Ђуковић, извршни продуцент Марија Берета, директор фотографије Ђорђе Арамбашић, композитор Зоран Симјановић, сценографи Драшко Ивковић и Александар Цвијановић, костимограф Сузана Глигоријевић.

 

број коментара 4 Пошаљи коментар
(петак, 18. сеп 2020, 11:43) - Pera [нерегистровани]

Vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrh

Kad se sjajni glumci i divni ljudi iskreno poigraju svojim likovima, sa više nego dobrim tekstom mogu i da progutam i režiju "gotovo studentskog" filma. Odličan odabir "pametnica glumačkih" i njihova nesebična veličina u seriji dokazuju da se briljantne glumačke minijature odvijaju spontano, Gospodin Stanić dominira samo koliko bi i trebao, iskusno prepuštajući svima da na svoje likove udare svoj lični i tanani pečat, zbog koga ćemo se vraćati ovom filmu opet i opet.

(петак, 25. окт 2019, 08:07) - Ančica [нерегистровани]

Pohvale

Sve pohvalne na račun serije i glumačke ekipe. Za nas iz malih gradova koji nemamo mogućnost odlaska u pozorište ovo je pravi melem za dušu.

Još jednom sve pohvale i jedno veliko BRAVO!

(субота, 05. окт 2019, 23:13) - Analiza [нерегистровани]

Delirijum tremens

Divna serija, ODLIČNI glumci, uživanje je za gledati . Hvala vam na njoj.

(четвртак, 26. сеп 2019, 22:39) - Zaza [нерегистровани]

Ej, glumci, glumci, BRAVO!

Ovako maestralna gluma skoro nije viđena u nekoj domaćoj seriji ili filmu. Da budem precizna, poslednje što me je u ovolikoj meri oduševilo bila je serija "Meso". Verujem da će je ova serija nadmašiti. Bravo za glumačku ekipu.