Жмурке

Недељом у 21 час премијерно се емитује серија „Жмурке“, ауторски пројекат прослављеног редитеља Мише Радивојевића ("Бубе у глави", "Дечко који обећава", "Уна", "Како су ме украли Немци"), који у маниру светске кинематографије своју уметничку вештину преноси и на мале екране.

РТС у сарадњи са Адреналин продукцијом, пратећи светске трендове креирања садржаја од стране признатих филмских аутора, доноси серију епохе, која ће нас водити кроз завршетак рата и живот у балканској варошици у очекивању победе савезника у Другом светском рату.

Серија Жмурке представља интимну, аутобиографску и антиратну причу из детињства Мише Радивојевића и његових другара у малом месту у Србији. Жмурке су серија са децом, али намењена пре свега одраслима. Серија говори о деци у рату, али је усмерена ка томе шта би одрасли могли да науче из њиховог погледа.

У серији од шест епизода испричане су дирљиве, узбудљиве и трагичне приче кроз визуру деце. Сва суровост света приказана је кроз турбуленције у тек ослобођеном малом граду, где деца нису имала исти третман, иако нису била одговорна за грехе или успехе родитеља.

Тема Жмурки није типична само за период који обрађује серија, већ је она везана и за судбину деце савременог света у коме живимо, где десетине, стотине милиона људи у потрази за срећом не питају и не ослушкују властиту децу, шта је за њих срећа, шта је за њих "правда'' или ''кривда''.

У серији глуме:

Милан Марић, Јасна Ђуричић, Александар Берчек, Милица Зарић, Јелена Ђокић, Марта Бјелица, Борис Исаковић, Светозар Цветковић, Миша Јанкетић, Игор Бенчина, Аљоша Вучковић , Милица Гојковић, Јована Стојиљковић, Рада Ђуричин, Вјера Мујовић, Никола Вујовић, Бранко Цвејић, Исидора Минић, Андреј Пиповић, Владислава Ђорђевић, Аљоша Ђидић, Оливера Викторовић, Марко Јеремић, Бане Јевтић, Марко Мудрић, Драган Николић, Марко Јоксимовић, Милутин Јевђенијевић, Гордана Ђокић, Љубомир Тодоровић, Славиша Ивановић, Ненад Ћирић, Младен Нелевић, Дубравка Ковјанић, Раде Веселиновић, Матеа Милосављевић, Даница Здравковић.

У улози деце:

Вук Јаношевић, Клара Цветковић, Светислав Максимовић, Филип Цветковић, Растко Радовановић, Катарина Иванов, Франко Бачић, Срба Речковић, Урош Марковић, Павле Кораћ

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 14. мај 2019, 18:27) - anonymous [нерегистровани]

komentar

sa druge stane pakla. bravo za glumce, reziju, kameru...