„Јутро ће променити све“ на РТС 1

Нова телевизијска серија „Јутро ће променити све“, по много чему се разликује од домаћих играних серија виђених у последње време. Публика ће имати прилику да прати судбине младих људи и њихове суштинске животне проблеме ... Прича избегава „клишее“ које носи бављење генерацијским темама, и одликује се специфичном емотивношћу и софистицираним хумором. Серија „Јутро ће променити све“ емитоваће се од 8. октобра - понедељком, уторком, средом и четвртком од 22:00 на РТС 1.

39. епизода: Бићу добро

У последњој епизоди серије "Јутро ће променити све", Анђела се поново исељава из стана који је делила са својом Сашом, овога пута да би отишла много, много даље... Она се на свој начин поздравља са Београдом.

Док се припрема отварање локала, Љуба све време, готово опсесивно, зове Ивону, јер жели да види и зна шта њихова ћеркица ради у сваком тренутку њеног нежног живота...

Емоције су узавреле... Саша се одлучује на радикалан корак, следећи своје срце...

Да ли ће на крају Филип и Саша стићи да испрате Анђелу на Исланд, обузети својом новом спознајом среће?

Кроз борбу са животним изазовима једне генерације, серија покушава и да дочара дух Београда данас: говори о онима који живе у њему, онима који из њега одлазе, али и онима који му се поново враћају.

Током 40 епизода серија прати живот четворо тридесетогодишњака кроз период од годину дана. Када се Филип, "дечко који обећава", стипендиста престижног америчког универзитета, врати у Београд, испоставиће се да његова наизглед кратка посета, траје много дуже него што је планирано ... Филипов повратак окупиће његове дугогодишње пријатеље, Љубу, Анђелу и Александру.

Већи део музичке подлоге чини ауторска музика домаћих бендова чиме сe евоцира атмосфера и дух времена. За снимање серије ангажовано је више од 200 глумаца, и коришћено око 300 локација на територији Београда.

"Јутро ће променити све" прва је драмска серија икада на овим просторима која је пре своје телевизијске, имала премијеру прве епизоде на YouTube каналу. Погледајте прву епизоду у наставку:

Реч уредника серије:

„...Серија се бави једном генерацијом, али, срећом, не на узак и површан начин. Тема је много шира. Ту су другарство и љубав у општем смислу, а пре свега носталгија због младости која се искрада. Ово су мотиви који се тичу сваког појединца, без обзира на године живота. Сви знају да препознају другарство и позитиван „патос" везан уз њега, као и љубав, а нарочито носталгију, као је саставни део људског бића, већ и зато што смо сви једном били деца... Занимљиво је и коришћење литерарних искустава да је „антијунак" заправо увек привлачнији од „јунака". Почев од Филипа који стартује као управо освешћени тотални „лузер", преко Љубе, Саше, па и Анђеле како радња одмиче, ми имамо посла са симпатичним антијунацима, ликовима који разбијају уврежене шеме о „успеху" по сваку цену и баналностима коју такви проседеи носе. Насупрот томе, имамо индивидуацију појединца и један благи, сваком препознатљив сентимент међуљудског прожимања..."

• Уредник серије: Мирјана Лазић
• Креатори серије: Горан Станковић и Владимир Тагић
• Редитељи серије: Горан Станковић, Владимир Тагић и Милица Томовић
• Сценаристи: Маја Пелевић, Димитрије Коканов, Милан Марковић Матис, Борис Гргуровић, Филип Вујошевић
• Играју: Никола Ракочевић, Јована Стојиљковић, Андрија Кузмановић, Исидора Симијоновић, Анита Манчић, Небојша Дугалић, Милан Марић, Миона Марковић, Миодраг Драгичевић, Милица Стефановић, Марко Јанкетић, Хана Бештић, Миодраг Крстовић и многи други...
• Сценографи: Ирена Марјанов и Марија Митрић
• Костимограф: Милица Коларић
• Композитор: Јања Лончар
• Директори фотографије: Игор Маровић и Александар Караулић
• Монтажери: Урош Максимовић, Владимир Радовановић и Јелена Максимовић

Продукција: РТС

Извршна продукција: „This and That Production" - Снежана Пенев

број коментара 22 Пошаљи коментар
(недеља, 03. феб 2019, 00:29) - Tageneracija [нерегистровани]

Razumem

Odlicna serija. Opipljiva,prozima u srz generacije kojoj pripadam. Urbana,realna...

(уторак, 01. јан 2019, 01:30) - anonymous [нерегистровани]

Zahvalnost

Hvala Vam na ovako lepoj seriji. Nadam se sledecim sezonama i slicnim serijama.

(четвртак, 13. дец 2018, 23:41) - anonymouszvezdara [нерегистровани]

Odlicna

Odlicna serija!!!

(четвртак, 13. дец 2018, 23:25) - Darko [нерегистровани]

-Odlična serija

Jedna od najboljih naših serija u poslednjih 15 godina definitivno. Nadamo se nastavku.

(петак, 07. дец 2018, 11:24) - Zmay [нерегистровани]

Svaka čast

Serija stvarno odlična.Bavi se realnim temama i pogađa u srž.Scenografija je odlična i nema tu bespotrebnog glamura.Taman kako treba.Glumci su vrhunski zaista.Ne smeta mi što su epizode 20 min jer je kratkometražna forma idealna za ovakav umetnički izraz.

(среда, 05. дец 2018, 11:54) - snzana [нерегистровани]

pohvala

Serija divna,glumci rezija scenario sve u svemu vrh, ali jedna velika velika primedba veoma kratko traje oko 20 min. sto je veoma lose. pocnite da dajete po dve, bilo bi divno.

(четвртак, 22. нов 2018, 00:01) - anonymous [нерегистровани]

Odlična serija

Odlična serija. Sve pohvale.

(недеља, 18. нов 2018, 19:55) - anonymous [нерегистровани]

Muzika iz serije

Muzika je stvarno vrhunska, bilo bi lepo imati neku listu pesama

(недеља, 18. нов 2018, 00:05) - Irska [нерегистровани]

Extra serija

Serija je odlicna samo kratko traje.

(петак, 16. нов 2018, 06:53) - anonymous [нерегистровани]

Vrhunska serija koje nikad dosta!

Imam 44 godine. Živim u Bosni ali savršeno dobro razumijem ovu priču jednog urbanog Beograda. Sve pohvale za seriju i njene junake (antijunake).Navijam za sve njih.onako drage i zbunjene!