Луд, збуњен, нормалан

Серија "Луд, збуњен, нормалан" је ситком у производњи Федералне телевизије БиХ. У сарадњи са продукцијском кућом Нира, РТС ову серију приказује од 27. септембра 2008. на Првом програму. Серија има 24 епизоде и суботом увече биће приказиване по две епизоде.

Изет, Фарук и Дамир, три генерације породице Фазлиновић. Сваки од њих са специфичним генерацијским проблемима који се, с обзиром да живе у истом стану, преплићу. "Женска рука" у њиховим животима је простодушна кућна помоћница Шефика. Њих четворо чине драматуршку окосницу приче у којој свако, оригиналношћу свога карактера, доприноси заплетима и комичним ситуацијама.

Фарук (Изетов син а Дамиров отац) је музички продуцент и власник приватног студија "Акорд". Студио има два запослена: секретарицу Ивану и тонца Дину. Студио је друга сценографска позиција ситкома. Њих двоје (Ивана и Дино) су више од обичних запослених. Они су готово као део породице са својим веома прецизним драматуршким задацима у односу на породичне проблеме породице Фазлиновић али исто тако они се појављују и као носиоци засебних прича које су везане за њихов приватни и професионални живот.

Трећа сценографска позиција је кафе-бар који се налази у непосредној близини студија. То је место окупљања свих карактера ситкома. Кафе-бар, наравно, има власнике (Марија и Стјепан) и особље (Селма). Ни они нису тек успутни карактери већ, неретко, носиоци читавих засебних прича које, по правилу, имају своју рефлексију на породицу Фазлиновић или на догађаје у студију "Акорд".

У свакој епизоди појављује се и читав низ епизодних карактера, неретко су то познате јавне личности које играју саме себе.

Све епизоде су писане тако да могу функционисати засебно, тј. независно једна од друге чиме је избегнута превазиђена форма наставака.

Карактери:

ИЗЕТ - Старији господин седамдесетих година, инжењер у пензији. Још увек је веома виталан и склон доброј чашици. Удовац. Политички је изразито "црвено" оријентисан. Стара гарда. Сенилан по потреби, када му то одговара. Хода са штапом.

ФАРУК - Изетов син јединац. Има нешто више од четрдесет година, прилично лењ и неамбициозан. Разведен и из тог брака има сина Дамира. Њих тројица; Изет, Фарук и Дамир живе у истом стану. Фарук је власник музичког студија "Акорд". Рокер је по музичком опредељењу, али пошто студио слабо ради, спреман је на компромисе.

ДАМИР - Фаруков син. Студент. Све саме десетке. За разлику од оца и деде, Дамир је "на земљи".

ИВАНА - Секретарица у студију. Секси девојка у тридесетим, пуна циничних опаски. Она држи све под контролом. Да нема ње, и оно мало што студио функционише би стало.

ДИНО - Тонац у студију. Приглуп и оптерећен сексом. С обзиром да је однос жеља и могућности, када је секс у питању, катастрофалан, не преостаје му ништа друго него да се преждерава по читав дан. Изразито је дебео.

СЕЛМА - Конобарица у кафићу који је одмах до студија. Бог је обдарио лепотом, али не и претераном памећу.

СТЈЕПАН - Власник кафића. Говори снажним херцеговачким акцентом. Мостарац. Покушава да се држи што више по страни по свим питањима.

МАРИЈА - Стјепанова супруга. Такође ради у кафићу, више око кухиње, али понекад и послужује. Она уствари води главну реч и у браку и у кафани.

ШЕФИКА - Жена у раним педесетим. Пар пута недељно долази у стан код Изета, Фарука и Дамира и спрема га. Некада им и нешто скува. Простодушна домаћица увек спремна да критикује.

Луд, збуњен, нормалан
број коментара 22 Пошаљи коментар
(петак, 09. мај 2014, 00:35) - dragan adžić [нерегистровани]

dragan.adžić@t-com.me

Za Gordanu je i pomagala Tatjana i obe su se uspele pomoći.Dragan

(субота, 06. мар 2010, 03:59) - Calmanac [нерегистровани]

Izet za predsednika!

Misim da bi trebalo da prikazete svih 72 epizode(1 i 2. sezona),jer je u bosni i hrvatskoj pocela da se prikazuje 3ca sezona sa novih 24 epizode..

(субота, 27. феб 2010, 12:07) - anonymous [нерегистровани]

extra

serija je extra....smesxna....nema sxta.....:)))

(недеља, 21. феб 2010, 19:12) - Ćofi [нерегистровани]

Izet

Ovo je extra serija. Hoćemo CD.

(четвртак, 30. јул 2009, 11:12) - ishi :-] [нерегистровани]

Lud,Zbunjen,Normalan!! ;-P

Serija je EXTRA!!!!!Sve pohvale.Najbolja je od svih koje se trenutno prikazuju na TV-u!!!Bosanci su N-A-J-B-O-Lj-I !!!!!!!!!!!!!

(субота, 25. јул 2009, 12:09) - anonymous [нерегистровани]

serija

serija je super

(понедељак, 04. мај 2009, 23:12) - anonymous [нерегистровани]

serija

Pravo je dobra, svi je ukuci gledamo...i pronalazimo se u raznim ulogama :)

(среда, 15. апр 2009, 15:37) - anonymous [нерегистровани]

lud , zbunjen , normalan

serija je divna svaka cast

(четвртак, 09. апр 2009, 12:08) - dule# [нерегистровани]

Najbolja serija

Lud Zbunjen Normalan je najbolja serija koja je na rts-u.

(четвртак, 26. мар 2009, 09:50) - Rale [нерегистровани]

LZN

Konačno jedna dobra humoristička serija! Pravo osveženje za ovaj napaćeni narod. Drago mi je da nema onih novoizmišljenih jezika, reči i fraza. Mustafa Nadarević pokazuje još jednom svoj izuzetan glumački talenat, kao i ostali glumci iz serije. Nešto slabiju ocenu za glumu bih dao Mileni Dravić i Seki Sabljić, ali sve u svemu OK.