Слобода Мићаловић: Снимање серије о Немањићима од велике важности

После прве клапе на Студеничкој реци, потом снимања на Копаонику, Фрушкој гори и у Липовачкој шуми, снимање серије „Немањићи – рађање краљевине“ настављено је у Луци Београд. Наша екипа посетила је студио у којем се снима већина дворских сцена за велику играну серију о српској династији.

Лик Ане Дандоло, супруге Стефана Првовенчаног и мајке краља Уроша Првог, оживела је Слобода Мићаловић. Спремајући улогу Венецијанке, за коју предање каже да ју је народ волео, увидела је да је недовољно њено знање о Немањићима, а самим тим и колико је важно снимање овакве серије.

„Код ње ми се допало управо то што, иако је принцеза, она је опет пожелела да оде некуда... Чак има у тексту где каже њена рођака: 'Па где ћеш тамо, ти Срби су дивљаци, зашто идеш тамо?' Та нека, можда, жеља за авантуром, да промени нешто, уосталом и да себи обезбеди круну“, открива Слобода Мићаловић.

Сцене у приватним одајама и на двору снимају се у објектима изграђеним за потребе серије. Имајући у виду историјско раздобље, осветљење у ентеријеру је специфично и чине га ватра, бакља, свећа. То је изазов за директора фотографије Небојшу Башића.

„Ако изузмемо неке манастире и цркве, све може да се гради у студију, што значи да ви, чим уђете у тај објекат и упалите неку расвету, ту већ постоји једна врста стилизације у старту... Све мора посебно да се направи, као и костими, тако да то помаже да кажем слици, даје нам један занимљивији изглед“, наводи директор фотографије Небојша Башић.

После четири недеље снимања, екипа је задовољна до сада испуњеним планом.

Остали аутори: Гордана Главинић
број коментара 0 Пошаљи коментар