Четврта епизода: Отац зове

Само ове седмице, четврту епизоду серије "Немањићи – рађање краљевине", под називом "Отац зове", емитујемо у суботу, 3. марта, у 20.05 на Првом програму РТС-а.

Немања је у великој жалости због Растковог замонашења. Међутим, не може дуго да тугује. На територију Србије ушла је војска угарског краља Беле Трећег. Стефан тражи заштиту од Византије, од свог будућег таста Алексија. Добија помоћ од византијског двора.

Стефан дочека принцезу Евдокију. Она је лепа и има свега четрнаест година. Стефан и Евдокија се венчају у цркви.

На Светој Гори, Сава се исцрпљује у молитвама и одбија да узима храну. Игуман му каже да је то лош начин служења вери, па Сава почне да једе.

Евдокији су дошли пријатељи из Цариграда. Са њима се забавља на излету, што се не допада Стефану, који сматра да владарева жена не би требало да буде толико неозбиљна.

Редитељ серије је Марко Маринковић, а сценариста Гордан Михић.

Главне улоге у четвртој епизоди играју Младен Нелевић, Дубравка Мијатовић, Војин Ћетковић, Небојша Глоговац, Миодраг Мики Крстовић, Игор Первић, Слободан Бештић, Милош Ђуровић, Јована Гавриловић, Милан Марић, Јелена Гавриловић и Андреј Пиповић.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 04. мар 2018, 13:04) - mija [нерегистровани]

nemanjići

gde mogu da pogledam prvo epizodu serije nemanjići rađanje kraljevine

(недеља, 04. мар 2018, 10:59) - Ceca [нерегистровани]

koja

Gde mogu i kako da pogledam cetvrtu epizodu serije Nemanjici.Sinoc nisam gledala?

(уторак, 27. феб 2018, 10:28) - Nincicka [нерегистровани]

Nemanjici

Radujem se iznova svakoj novoj epizodi. Sve pohvale svima koji su radili na ovoj seriji. Konacno nesto sto ima vrednost da se pogleda na televiziji.Muzika iz serije je predivna. A oni sto je osporavju,mogli bi da sacekaju da se sezona zavrsi pa da komentarisu. Toliko. Pozz