“Марионета”- нови албум Екстра Нене за ПГП

Поводом почетка промоције најновијег албума „Марионета“, Екстра Нене, на Јутјуб каналу ПГП РТС-а је 13. децембра премијерно објављен видео-спот нове песме, „У хладној води“.

На овај начин, ПГП РТС и уметница најавили су предстојећу промоцију новог музичког материјала - "Марионета", дванаести самостални албум Екстра Нене. Међу досадашњих 12 самосталних албума које је снимила Снезана Берић, како је релевантни музички критичари називају „прва дама српске шансоне" - само прва два су објавиле друге музичке куће, а издавач свих осталих је  ПГП - РТС.

Захваљујући необичној боји и опсегу гласа, Еxтра Нена се успешно огледа у различитим музичким жанровима: градска и народна песма, романса, шлагер, џез, канцона, филмска музика а концертни репертоар изводи на неколико светских језика: енглески, италијански, француски, немачки, шпански, грчки, руски...

"Нови албум "Марионета", који ће бити доступан већ од половине децембра, препоручујем свима који оле квалитетну музику без жанровског опредељења", поручује Снежана Берић и поверава да име новог албума није одабрано случајно већ: "савим намерно јер припада времену у коме живимо..."

Сарадници на новом албуму Екстра Нене за ПГП РТС су: Иван Акулов, Милена Лудајиц и Никола Радивојевић.

Биографија Екстра Нене (Снежана Берић)

Уз нови албум, "Марионета", број до сада снимљених самосталних музичких материјала Екстра Нене је 12. Такође, снимила је и многобројна аудио, видео и компилацијска издања и више од стотину снимака за Радио Београд. Снимила је и бројне шоу програме за ТВ Београд, као и за остале телевизијске центре у земљи и региону.

До сада је освојила 26 награда на музичким фестивалима. Запажен успех постигла је репрезентативним наступом на „Песми Евровизије" у Шведској, Малме 1992. године. Захваљујући томе, снимила је више самосталних издања и компилација за стране издаваче, остваривши сарадњу са многим европским композиторима.

Остварила је и низ драмских улога на телевизији и у позоришту (представа „Аризани" у Позоришту на Теразијама, мјузикл „Заљубљена жена" у „Театру Цирих" и „Сава Центру" 2008.године).

Добитница је признања "Златне значка" Културно просветне заједнице Београд, за изузетан допринос у области културе и уметности. Учествовала је и у многим хуманитарним акцијама.

Аутор је 4 књиге објављених (бајке, поезија и проза): "Заљубљена тетка", "Пут до срца", "Не заборави ме" и " И то ће проћи". Маштовито, надахнуто и сугестивно говорећи у име лепшег и праведнијег света, њена поетика је прави цветник узнесених љубавних стихова надахнутих човековом тежњом ка припадању, на узвишен и непосредан начин исказујући људска, лична осећања, неприкривену и неспутану искреност заљубљене шансоњерке.

Дипломирала је на Академији уметности у Београду („Музика у драмском театру; композитор Зоран Христић"). Мастер рад је одбранила на Факултету за културу и медије у Београду („Ребрендирање Београдске филхармоније") а докторирала је темом „Брендирање у култури и глобализам", на Факултету за Пословне студије и економију у Београду.

Ради као професор и аутор је више научних радова, презентованих и објављених на научним скуповима у земљи и свету, из области маркетинг менаџмента у култури и уметности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво