Екстра Нена: „Ја сам тако жива, као да сам се сада родила“

Захваљујући необичној боји гласа, Екстра Нена се успешно огледа у градској и народној песми, романсама, шлагерима, џезу, канцонама и филмској музици.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, певачица је представила нови албум „Марионета“, који је изашао у продукцији ПГП РТС.

„Назив албума није случајно изабран и како истиче Екстра Нена, одговара тренду у коме живимо, јер  многи од нас нису свесни да су суштински марионете, у послу,у животу“,истакла је певачица.

Осам нумера и дванаести албум за ПГП РТС

„Два албума на самом почетку сам радила за друге издавачке куће, а остала сам лојална и верна овој кући која ме је и овога пута испоштовала. Надам се да ће бити на још већем нивоу, јер нама уметницима је потребна реклама, да би много више људи чуло, то што смо ми за њих створили“, рекла је Екстра Нена.

Користите различите жанрове, да ли пристајете на те категоризације?

„Не делим људе по називима и по жанровима, међутим, ако певате један жанр треба ту да будете јако добри. Ако мешате жанрове, сваком од њих треба да припадате стилски. Ја се трудим да то радим када изводим различите жанрове, ово је класична поп, односно популарна забавна музика“, наводи певачица.

Такође додаје да излази из оних досадашњих форми досадашњих абума, зато што је све композиције, осим једне, радио Иван Акулов, који је Рус. Рађено је све у Русији, у Москви, мастеринг је рађен у Америци.

„Оформљен је мали тим младих људи који су се ангажовали да ми помогну, јер сматрају да је недопустиво да нисам на музичкој сцени. Све то радила сам са уживањем, али главни циљ овог студијског албума је да се допадне људима, да преслушају и да виде да је то нешто мало другачије. Врло погађа у душу, а мислим да нам је душа остала као нека стабилна ствар, као кичма нашег бића“, истакла је музичарка.

Двадесетшест награда, наступ на Евровизији, једна од кључнијих одредница у Вашој каријери. Да ли постоје још неке амбиције које тињају у Вама?

„Човек без жеља и амбиција је мртав човек. Ја сам тако жива као да сам се сада родила, код мене је сваки дан нови почетак. Тако је и са овим албумом. Планови су ту, само мало да се заврти албум, да се чује на радио станицама, ово ми је прво званично гостовање, касније долазе концерти. Дуго нисам снимала, десет година, али сада се враћам са квалитетним студијским албумом, са аутобиографским песмама“, закључила је Екстра Нена.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво