Читај ми!

Hurricane о утисцима са Евросонга: Свиделе смо се народу, криво нам је што нисмо боље прошле код жирија

У суботу је одржано финале најишчекиваније Песме Евровизије. Италија је победила трећи пут, а представнице Србије, чланице групе Hurricane, заузеле су 15. место. Упркос томе, добиле су исти број дванаестица од публике као победници из Италије. Чланице групе Сања Вучић и Ивана Николић за РТС су навеле да им је важно што се песма „Loco, loco” допала народу, што показује девето место по мишљењу публике, али и да су могле да добију који поен више од жирија. Истакле су да је велика ствар што су добиле прилику да наступе у великом финалу Евросонга и да су задовољне што су у великој конкуренцији заузеле 15. место.

Ивана Николић је рекла да су утисци феноменални и да могу да буду срећне што се Евросонг уопште одржао и што су могле да оду тамо.

„Ми смо дале све од себе. Стварно смо се добро забавиле. На тој бини нам је било феноменално”, навела је Ивана Николић током гостовања у Јутарњем програму.

Додала је да је у дворани у Ротердаму било 3.500 људи, али да је деловало као да их је било 100.000 и пожелела је да се врате и наступе још једном.

Говорећи о свом ранијем евровизијском искуству, Сања Вучић је навела да јој се чини да је ове године било мање напорно, пошто су имали мање евровизијских догађаја због епидемијске ситуације.

„Биле смо фокусиране више на наступ и на себе, што је свакако похвално за једну овакву манифестацију. Другачији је доживљај, свакако, није било толико екстатично и  те неке енергије која окружује евровизијске догађаје, али сам осећај на сцени није нимало другачији и јако смо задовољне што смо имале неку публику око себе која нам је била покретач", истакла је Сања.

Навеле су да је најјачи утисак на њих оставила бина, која им је, поред захтевне кореографије, била највећи изазов.

„Имале смо доста покрета. Буквално је свака реч имала неки покрет. То је требало укомбиновати са певањем. То је можда било најтеже”, рекла је Ивана.

„Кладионице нису меродавне” 

Када је реч о предвиђањима у кладионицама уочи фестивала, Сања Вучић је навела да кладионице нису меродавне и да се ситуација врло лако промени.

„На самом старту ми смо биле лошије котиране, што нас није обесхрабривало. Мислим да је то најбитнија ствар”, истакла је Сања.

Додала је да су, како је време одмицало, људи на пробама приметили квалитет наших представница и да су им уочи финала кладионице предвиђале седмо место.

„Али смо по гласовима публике биле девете, тако да, хвала Богу, ето свиделе смо се народу”, истакла је Ивана Николић.

Оцениле су да је велика ствар што су од публике добиле пет дванаестица, као и победници из Италије, али и представници Литваније и Украјине.

Ивана Николић је навела да јој је криво што нису прошле боље код жирија.

„Можда смо могле да добијемо бар по један глас”, казала је Ивана.

„Очекивале смо да нам жири неће бити наклоњен” 

Сања Вучић је истакла да се чини да је жири већ годинама наклоњенији песмама које имају озбиљнију и тежу црту.

„Наша је била врцавија и деловала, када се посматра на прву лопту и на прво слушање, као да је незахтевна, да је неозбиљна, што је далеко од тога. Песма је јако захтевна за певање”, истакла је Сања.

Додала је да су донекле очекивале да им жири неће бити наклоњен, али да им је драго што се публици свидела њихова песма.

„Мислим да је можда могао да се нађе неки добар наступ, неки добар костим, што би нам можда дало неки глас од жирија. Свакако, свако има право на своје мишљење. Нама је драго што смо уопште имале прилику да наступимо на таквом такмичењу”, оценила је Ивана Николић.

Нагласила је да могу да буду задовољне тиме што су ушле у финале Евросонга.

„То је велика ствар. Конкуренција је била огромна ове године. Много добрих песама, много добрих певача, нема ту шта. Хвала Богу што смо уопште ушле у финале и што смо дошле до тог 15. места”, рекла је Ивана.

Сања: Знала сам да ће Италија бити победник 

Сања Вучић је навела да им је мало сметало што нису могле да се друже са другим представницима, пошто је то један од циљева Евросонга.

Истакле су да су имале мање обавеза, што им је дало више времена за одмор.

Говорећи о пласману других земаља, Сања Вучић је рекла да је знала да ће Италија бити победник чим је чула песму и додала да има њух за победника, пошто већ шест година није погрешила.

„Ја сам задовољна. Рокенрол се вратио на велика врата и, искрено, јако сам срећна што је то тако. Само нека тако и наставе”, казала је Сања Вучић.

Истичу да засад немају планове да поново представљају Србију на Песми Евровизије и да желе да се посвете себи и каријери своје групе, као и да се надају да ће ускоро моћи да наступају. 

број коментара 12 Пошаљи коментар
(уторак, 25. мај 2021, 10:00) - Ana [нерегистровани]

Komšije

@ Bravo devojke
Devojke su jedine poene od žirija dobile upravo od komšija, od Makedonije dvanaest i Hrvatske sedam i jedan poen od Albanije. Kada su sms glasovi u pitanju tri dvanaestice takodje su došle od komšija, a da ne spominjem podršku i divne reči i pohvale upućene našim predstavnicama na društvenim mrežama upravo od komšija. Kad ih već spominjete...

(уторак, 25. мај 2021, 09:44) - anonymous [нерегистровани]

''Наша'' песма је била само једна у мору сличних и мени се лично није допала...

...иако сам гласао из родољубивих разлога, а Италија је победила управо због тога што је била другачија! Девојке лепо певају, нарочито Сања, али мислим да би много боље прошле да су покушале да ураде нешто оригинално, такође у денс фазону и јако, с енергијом коју дефинитивно имају, али са елементима наше народне музике или ''балканске'' музике... нпр. уз трубаче, нешто у стилу Бреговића, Жељка Јоксимовића, Сање Илића...

(понедељак, 24. мај 2021, 23:00) - anonymous [нерегистровани]

Pa sa ovakvom pesmom

15 = 1.

(понедељак, 24. мај 2021, 20:55) - Маторац [нерегистровани]

Предлог

Нађите на интернету речи те нумере и покушајте да је отпевате.

(понедељак, 24. мај 2021, 19:41) - Vikaj turu! [нерегистровани]

Ukinuti fudbal i Evrosong,

nije to za nas!

(понедељак, 24. мај 2021, 17:48) - anonymous [нерегистровани]

Браво девојке

Биле сте одличне, имале сте одличан сценски наступ, песма је такође била одлична, Србија је на леп начин представљена Европи и свету и по мени, циљ је асполутно постигнут и шта више да тражимо. Евровизија је одавно "шоубизнис" где се унапред зна ко ће бити победник, квалитет песме мање игра улогу. Шта би дале комшије из окружења да су се домогли финала и имали песму са 4,5 милиона прегледа на јутјубу. Тако да, без бриге, није битно место, важно је да је песма запажена, да је наступ запажен и да сте осветлали образ Србији.

(понедељак, 24. мај 2021, 15:40) - Bojan [нерегистровани]

Blamaža

Niste se svidele narodu nego manjem delu naroda. Brojke i proporcija sa ostalim koji su se svideli narodu govore više od reči. Samo tri puta glasovi od zemalja. 

(понедељак, 24. мај 2021, 15:18) - Njuškanje! [нерегистровани]

Ovo mi je ulepšalo nedelju:

"dodala da ima njuh za pobednika"-Pa, što ne nanjušti nešto za sebe!

(понедељак, 24. мај 2021, 15:15) - Томислав Штутгарт [нерегистровани]

Није Чудо

Драге наше Лепотице свидела ми се ваша песма и ако сам
Окорели Народњак, али ми се није свидело ваше Хуриканке име
јер то није Српско, а Гран при је Мућка! и сам жири је мућка и наши
гласови нису важни већ само наши СМС-ови а ту се и види да наша
Драга Србија нема Пријатеља на Велику Жалост, јер ми то у
дијаспори лако осетимо, ако није тако прихватам сваку критику.

(понедељак, 24. мај 2021, 15:14) - ivan [нерегистровани]

kakve veze ima?

da li je dijaspora ili ne? Sta, jel to nisu ljudi? Jel mozda nisu dostojni 'zapadnog' coveka i zapadnih vrednosti, o kojima bolje da ne pricam sad? Loko ima ubedljivo najvise pregleda na YT. Ko god da je, pesmu voli ili zeli da cuje. Pevljiva je, slatka je.
Ako nase podrucje i svi ljudi odavde, ma gde bili po svetu, vole da podrze i da cuju - to nije nista, lose, naprotiv. Ko se stidi sebe i svojih, najbolje o svom obrazu govori.

Napred devojke, bili ste super i lepo ste se zabavile! To vam kaze covek koji voli progresivni rok i metal.