Читај ми!

„Hurricane“ представља Србију на „Песми Евровизије“ 2021. године

Радио-телевизија Србије донела је одлуку да група „Hurricane“ представља Србију на „Песми Евровизије“ 2021. године. Победнице „Беовизије 2020“ тако ће добити још једну прилику да се представе Европи - новом песмом.

Након отказивања „Песме Евровизије“ први пут у историји такмичења због пандемије коронавируса ове године, многе земље учеснице одлучиле су да својим изабраним представницима поново понуде да их представљају и следеће године, што су многи од њих и прихватили.

Томе се прикључује и Србија у чије име ће певати група „Hurricane“, која је већ након победе на „Беовизији“ освојила срца великог броја евровизијских фанова који месецима прижељкујe информацију да се популарни трио враћа на Песму Евровизије. 

Ново такмичење са „старим“ представницима ипак не дозвољава представљање земље истом песмом, што значи да ће свака земља поново морати да прође кроз процес избора композиције.

РТС ће у наредном периоду разматрати композиције за ужи избор из кога ће у специјалној емисији на Првом програму РТС-а публика својим гласовима изабрати песму којом ће „Hurricane“ представљати Србију на Евросонгу.

Четири сценарија за „Евросонг“ следеће године

Европска радиодифузна унија (ЕБУ) и холандски јавни сервиси одлучни су у томе да се такмичење одржи наредне године и за то су припремили четири потенцијална сценарија за организацију „Песме Евровизије“ 2021. године.

Сценарио који сви највише прижељкује у случају да вакцина против коронавируса постане доступна свима јесте одржавање такмичења у Ротердаму уз пристуство свих земаља учесница и публике у арени, тј. „Евровизија“ по свим њеним стандардима.

Други сценарио подразумевао би комплетан шоу као у сценарију А, али уз одржавање физичке дистанце од једног и по метра и смањен број људи који учествују и присуствују догађају.

У случају да неке земље не буду могле да дођу у Холандију због забране путовања, приступа се трећем сценарију који би тим земљама омогућио да наступају у директном преносу из својих држава и студија њиховог јавног сервиса.

Последња опција организатора, уколико епидемијска ситуација не буде повољна, предвиђа да се Песма Евровизије одржи из Ротердама, али да сви учесници певају из својих држава - овај модел већ се показао као успешан на недавно завршеној Дечјој песми Евровизије.

Одржавање Евросонга заказано је за 18, 20. и 22. мај 2021. године.

број коментара 16 Пошаљи коментар
(уторак, 03. авг 2021, 10:50) - anonymous [нерегистровани]

Evrovizija

Da se ja pitam ovako bi se zavrsila evrovizija 26.Nemacka 25.Svajcarska 24.Litvanija23.Malta 22.Engleska 21.Portugal 20.Belgija 19.Spanija 18.Izrael 17.Albanija 16.Azerbejdzan 15.Irska 14.Svedska 13.Grcka 12.Kipar 11.San Marino 10.Francuska 9.Island 8.Rusija 7.Italija 6.Ukrajina 5.Australija 4.Hrvatska 3.Slovenija 2.Srbija1.Finska

(субота, 30. јан 2021, 20:56) - anonymous [нерегистровани]

Pesma

Hocemo da cujemo pesmu!

(петак, 29. јан 2021, 21:56) - anonymous [нерегистровани]

Pesma

Hej ima li pesme u najavi?! Halo ljudi prosao je zimski san????

(четвртак, 28. јан 2021, 12:30) - anonymous [нерегистровани]

Hurricane

Kada ćemo čuti pesmu naših predstavnica?

(среда, 27. јан 2021, 12:55) - anonymous [нерегистровани]

Beovizija 2021

Mislim da je red da nam nešto više kažete o izboru pesme. Kada će biti? Za većinu zemalja se zna...?

(петак, 18. дец 2020, 21:21) - anonymous [нерегистровани]

"Наше" представнице певају на страном језику...

...и при том се очекује од нас из дијаспоре да гласамо за "наше"?
п.с. само да подсетим да су Марија Шерифовић и Жељко Јоксимовић певали на нашем језику и имали одличан резултат!

(петак, 18. дец 2020, 14:05) - anonymous [нерегистровани]

@Samo s***s

Ne, moj je neutralan, negativan nije objavljen. Sada cu citati sta pisu oni koji razmisljaju jer su njihovi negativni komentari objavljeni iako su zapravo pozitivni.

(петак, 18. дец 2020, 08:43) - Маторац [нерегистровани]

Истина

Ја сам матор па памтим преносе преко радија из Сан Рема. У то доба су се песме слушале, а сад се гледају. Оцењују се перушке и голи батаци, као пре сто тридесет година у Мулен ружу. То затомњује квалитет саме песме, на њену мелодију и речи гледаоци не обраћају пажњу.

(петак, 18. дец 2020, 07:23) - Samo s***s [нерегистровани]

Esong

Evo, tvoj je objavljen, a negativan je... I, sta ces sad, popices lek i na spavanje

(петак, 18. дец 2020, 06:33) - anonymous [нерегистровани]

Тандара Броћ

Само да се шаљу групе које промовишу површну западну капиталистичку културу и хедонизам и забављају неуке масе без обзира што немају никакву уметничку вредност. И да, обавезно на енглеском!