Телетон за помоћ деци са сметњама у развоју

После изванредног успеха специјалног "Телетона", посвећеног помоћи Краљеву, Радио-телевизија Србије припремила је и редовно годишње издање овог хуманитарног контакт - шоу програма.

Циљ годишњег "Телетона", на Првом програму РТС у недељу, 12. децембра од 21.05 је прикупљање средстава за опремање дневних боравака деце са сметњама у развоју.

Савез друштава за помоћ ментално недовољно развијеним особама (МНРО) доставио је податке за 20 најугроженијих објеката у Србији. Ради се о објектима широм Србије, у којима бораве деца са инвалидитетом, целебралном и дечјом парализом, ментално или вишеструки недовољно развијена.

У емисији "Телетон" познате личности одговараће на телефонске позиве гледалаца а сваки позив или смс порука биће директна донација.

"Телетон" је контакт-шоу програм уобичајен у свету. Највеће светске телевизијске куће - CNN, BBC, MTV, PBS , путем "Телетона" прикупљају средства за оне којима је помоћ најпотребнија.

Радио-телевизија Србије, Народна канцеларија и Рајфајзен банка организују "Телетон" четврту годину заредом.

Поред разговора и укључења гледалаца, емисију ће чинити и музичке нумере и репортаже о дневним боравцима које похађају деца са сметњама у развоју широм Србије.

Више од 50 јавних личности биће те вечери у студију РТС у Кошутњаку, спремни да одговарају на сва питања која им буду постављена.

Међу бројним угледним личностима из културног и јавног живота Србије, са којима ће грађани моћи да разговарарају и истовремено учествују у великом хуманитарном пројекту РТС су: Расим Љајић, Серегеј Трифуновић, Сека Сабљић, Момчило Бајагић Бајага, Марија Шерифовић, Љиљана Стјепановић, Олга Одановић, Никола Којо, Наташа Нинковић, Жељко Ребрача, Лазар Ристовски, Бранко Милићевић Коцкица, Милан Гуровић, Марија Каран и многи други.

Добротворни контакт-шоу програм "Телетон" моћи ће да прате и гледаоци Сателитског програма РТС.

Комплетан приход од свих остварених телефонских позива и смс порука намењен је побољшању услова у дневним боравцима за децу са сметњама у развоју, у укупно дведесет објеката Србије.

Водитељи добротворног контакт-шоу програма "Телетон" биће Маја Николић, Марија Килибарда и Дејан Пантелић а придружиће им се и њихове колеге са Првог програма Радио Београда- Горица Нешовић и Драган Илић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 11. дец 2010, 14:54) - anonymous [нерегистровани]

akcije i kampanje

molim vas da uz odgovarajuci tekst akcije napisete i broj racuna na koji bi mogle da se uplacuju donacije da ne bi morao na googl-u da trazim racune
unapred zahvalan
gavra