Стави Краљево под кров

У акцији Телетон "Стави Краљево под кров", грађани ће телефонским позивима и СМС порукама, моћи да помогну Краљевчанима да зиму дочекају у својим кућама. Организатори акције, РТС, Народна канцеларија председника Републике и Societe Generale банка, надају се да унесрећени неће бити заборављени.

Генерални директор РТС-а Александар Тијанић, заменик председника Народне канцеларије Дејан Марковић и градоначелник Краљева Љубиша Симовић потписали су Споразум о сарадњи у ораганизовању акције Телетон за помоћ Краљеву.

Грађани ће моћи, телефонским позивима и слањем СМС порука, 28. новембра између 21.00 и 23.00, када се Телетон одржава, да помогну Краљевчанима у ублажавању штете од земљотреса и да им омогуће да зиму дочекају у својим кућама.

"Да Краљево није само, доказује и наша кућа, која овом акцијом постаје део општег напора да се помогне породицама, које су у земљотресу изгубиле своје домове", поручује директор јавног сервиса, у нади да се неће поновити искуство из прошлости и да унесрећени неће бити заборављени.

"Искуства која су имали други, нажалост су показала да се може отићи у потпуни заборав и да народ остане препуштен сам себи. Сигуран сам да овог пута тако неће бити, сигуран сам да ћете и ви, онако како сте обећали, пратити и држати пажњу јавности да град Краљево и грађани Краљева који су доживели једну највећу катастрофу, која је могла да их задеси у погледу огромних штета, да ће имати ту пажњу до краја, до потпуне санације", рекао је градоначелник Краљева Љубиша Симовић.

Заменик директора Народне канцеларије Дејан Маринковић каже да је стигло доста помоћи али да, ипак, мора да апелује на грађане, на друштвено одговорне компаније и институције, појединце, да сви помогну колико могу.

"Телетон је прилика за то да испунимо акцију која се једноставно зове Ставимо Краљево под кров", каже Маринковић.

У току програма познате личности одговараће на телефонске позиве гледалаца, а сваки позив је директна донација. Поред разговора и укључења гледалаца, емисију ће чинити и музичке нумере и прилози.

Биће отворен и жиро рачун, а грађани ће моћи да помогну и грађевинским материјалом и намирницама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво