"Телетон" за Медвеђу

Захваљујући акцији "Телетон", основна школа у Медвеђи добила потпуно опремљену фискултурну салу. За ученике школе "Горња Јабланица" часови су занимљивији, професорима је лакше, а фонд часова у потпуности је испуњен.

Основна школа у Медвеђи само је једна од многобројних која је, захваљујући акцији "Телетон", добила опрему за фискултурну салу. Ученици сада имају много боље услове за наставу физичког васпитања.

Спортски терени у Основној школи "Горња Јабланица" у Медвеђи остају празни, јер су, са новом опремом, часови физичког много интересантнији у сали.

"Много нам је боље, има више игара. Сад имамо све што нам је потребно, немамо времена за одмор", рекла је ученица Александра Симић.

Ученица Сања Димић каже да највише времена проводи играјући кошарку и рукомет, а ученик Бојан Филиповски каже да је добро што сада сви имају исту опрему.

Деци је забавније, професорима лакше, а наставне јединице у потпуности су испуњене.

"Са реквизитима смо били у мањку. Сада је час много занимљивији, а деца су задовољна и срећнија", рекла је професорка физичког васпитања Сузана Вулетић.

Основна школа у Медвеђи је средствима Министарства омладине и спорта комплетно реновирала салу.

"С обзиром да је школа бројна и да имамо добар потенцијал деце, сада захваљујући оваквим условима рада деца могу да постигну добре резултате", рекао је директор школе Живојин Павловић.

Захваљујући акцији Телетон, 412 ученика користи нове струњаче, лопте и шведске клупе. Успешни кошаркаши, одбојкаши, прваци у малом фудбалу Јабланичке лиге, сада имају праве услове за вежбање.

број коментара 0 Пошаљи коментар