Телетон у Књажевцу

Основна школа "Димитрије Тодоровић-Каплар" у Књажевцу једна је од 28 школа у које ових дана стижу справе и реквизити за наставу физичког васпитања. Средства за опремање фискултурних сала прикупљена су у оквиру акције "Телетон".

Пре неколико месеци РТС је, у сарадњи са Народном канцеларијом председника Републике и Рајфајзен банком, уз подршку Министарства просвете, организовао добротворну акцију "Телетон", са циљем да се прикупе средства за опремање фискултурних сала основних школа у најсиромашнијим општинама.

Уз помоћ компанија и појединаца, новац је прикупљен, а Основна школа "Димитрије Тодоровић-Каплар" у Књажевцу једна је од 28 школа у које ових дана стижу справе и реквизити за наставу физичког васпитања.

Школа је добила двовисински разбој, козлић, струњаче и лопте, а ђаци се труде да испробају све нове справе.

"Први утисци су стварно позитивни. Ово је један добар правац како унапредити наставу физичког васпитања. Деца су позитивно одреаговала", рекао је професор физичког васпитања Дарко Мичић.

Директор Дејан Томић каже да је новим наставним средствима подигнута безбедност деце на виши ниво, а посао наставницима физичког васпитања олакшан.

Школу "Димитрије Тодоровић-Каплар" која има традицију образовања деце 175 година тренутно похађа 980 ученика и за њихнова спортска опрема значиће прави подстицај за активније бављење спортом.

број коментара 0 Пошаљи коментар