Нови "Телетон" на јесен

Успешна реализација хуманитарне акције "Телетон", у оквиру које је прикупљено 10,5 милиона динара, обележена у Ваљеву. Одељења педијатрије и неонатологије у осам здравствених центара широм Србије добила су неопходне апарате. Нови циклус "Телетона" креће на јесен.

Захваљујући великој добротворној акцији "Телетон" коју је РТС покренуо у сарадњи са Рајфајзен банком и Народном канцеларијом председника Републике Србије, уз подршку Министарства здравља и Министарства за рад и социјалну политику, ваљевски Здравствени центар добио је ултразвучни апарат.

Здравственом центру у Ваљеву био је најпотребнији ултразвучни апарат. Само у прошлој години уз помоћ апарата старог 20 година, прегледано је више од 3.300 трудница.

"Онај стари није имао све параметре непоходне да би се адекватно проценила трудноћа. Користи се, али је овај нови много савременији, конфорнији", рекла је докторка Љиљана Вулић.

Захваљујући "Телетону", одељења педијатрије и неонатологије у осам здравствених центара у Србији добила су неопходне апарате.

Директорка Народне канцеларије председника Републике Татјана Пашић рекла је да је куповина и расподела апарата обављана у сарадњи са Министарством здравља.

У акцији  је сакупљено је укупно 10,5 милиона динара, док је чак 8,5 милиона динара дао генерални покровитељ - Рајфајзен банка.

"Сазнање да смо допринели нашем здравственом систему и друштву у целости, сматрамо највећом сатисфакцијом и планирамо да наставимо са учешћем у хуманитарним акцијама", рекао је заменик председника ИО Рајфајзен банке Зоран Петровић.

"РТС као један од настабилнијих и свакако најреспектабилнији медија у Србији, а и шире, увек има добру намеру да својим гледаоцима, осим најквалитетнијег програма укаже на чињеницу да на нас може да се рачуна. А то смо доказали бројним акцијама поклањања", каже ПР РТС-а Душка Вучинић-Лучић.

"Телетон" је осмишљен као контакт-шоу програм у току којег су путем хуманитарне телефонске линије гледаоци разговарали са јавним личностима.

Сваки позив или СМС порука представљали су једну донацију. Уколико и ви желите да помогнете, то ћете моћи да учините већ на јесен, када почиње нови "Телетон".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво