Нови "Телетон" на јесен

Успешна реализација хуманитарне акције "Телетон", у оквиру које је прикупљено 10,5 милиона динара, обележена у Ваљеву. Одељења педијатрије и неонатологије у осам здравствених центара широм Србије добила су неопходне апарате. Нови циклус "Телетона" креће на јесен.

Захваљујући великој добротворној акцији "Телетон" коју је РТС покренуо у сарадњи са Рајфајзен банком и Народном канцеларијом председника Републике Србије, уз подршку Министарства здравља и Министарства за рад и социјалну политику, ваљевски Здравствени центар добио је ултразвучни апарат.

Здравственом центру у Ваљеву био је најпотребнији ултразвучни апарат. Само у прошлој години уз помоћ апарата старог 20 година, прегледано је више од 3.300 трудница.

"Онај стари није имао све параметре непоходне да би се адекватно проценила трудноћа. Користи се, али је овај нови много савременији, конфорнији", рекла је докторка Љиљана Вулић.

Захваљујући "Телетону", одељења педијатрије и неонатологије у осам здравствених центара у Србији добила су неопходне апарате.

Директорка Народне канцеларије председника Републике Татјана Пашић рекла је да је куповина и расподела апарата обављана у сарадњи са Министарством здравља.

У акцији  је сакупљено је укупно 10,5 милиона динара, док је чак 8,5 милиона динара дао генерални покровитељ - Рајфајзен банка.

"Сазнање да смо допринели нашем здравственом систему и друштву у целости, сматрамо највећом сатисфакцијом и планирамо да наставимо са учешћем у хуманитарним акцијама", рекао је заменик председника ИО Рајфајзен банке Зоран Петровић.

"РТС као један од настабилнијих и свакако најреспектабилнији медија у Србији, а и шире, увек има добру намеру да својим гледаоцима, осим најквалитетнијег програма укаже на чињеницу да на нас може да се рачуна. А то смо доказали бројним акцијама поклањања", каже ПР РТС-а Душка Вучинић-Лучић.

"Телетон" је осмишљен као контакт-шоу програм у току којег су путем хуманитарне телефонске линије гледаоци разговарали са јавним личностима.

Сваки позив или СМС порука представљали су једну донацију. Уколико и ви желите да помогнете, то ћете моћи да учините већ на јесен, када почиње нови "Телетон".

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 18. јун 2009, 23:54) - snežana Beograd [нерегистровани]

Sve pohvale!

Želim da izrazim zadovoljstvo, što se u Srbiji sve više kvalitetnih institucija i kompanija umrežavaju u cilju korisnih, kvalitetnih i pre svega humanih stvari! Žao mi je što u medijima nema više afimativnih i dobrih primera ovakve saradnje i kao običan građanin ove zemlje volela bih da češće gledam, slušam i učestvujem u ovakvim akcijama! Svaka čast!

(четвртак, 18. јун 2009, 09:26) - anonymous [нерегистровани]

Slazem se

Slazem se i ja po tom pitanju, Igor Karadarevic je do skoro vodio emisiju Jedna pesma jedna zelja. Stvarno osvezenje i to prijatno. Volela bih i ja da ga vidim u ovoj emisiji, a koliko znam on i ima neku romsku porodicu koju pomaze novcano i materijalno, procitala sam to negde u novinama.Hana Beograd

(четвртак, 18. јун 2009, 00:48) - anonymous [нерегистровани]

Odlicna ideja

Odlicna ideja za pocetak pomaganja i nastavak davanja. Pomoc je svima potrebna da li imali novac ili ne, ima nekoliko vrsta pomoci. Zaista. Mislim da bi vecu pomoc mogli da dobijete sa pravljenjem interesantnog soua za to. Imate jako dobre muske voditelje ali ja neko ko Vas gleda stalno, bih jako volela da tu vidim Igora Karadarevica. On je nesto sto je novo i sveze na Vasoj televiziji, a i zgodan je tako da bi mnogo devojaka gledalo i slalo sms, ja prva.
Doric Jasna iz Gornjeg Milanovca