„Подигни глас“ са српском представницом на „Дечјој песми Евровизије“

Објављена је песма којом ће Дарија Врачевић представљати Србију на „Дечјој песми Евровизије“, 24. новембра у Гљивицама у Пољској. Песма „Подигни глас“ (Raise Your Voice) говори о катастрофама које погађају нашу планету и деца се обраћају одраслима да преузму нешто како би се то зауставило.

Уз помоћ музичара и сарадника, Александре и Леонтине, Дарија је инспирисала настанак и извела композицију за конкурс који је расписао РТС за представника Србије на такмичењу „Дечја песма Евровизије 2019“.

Дарија је дала текстуалну идеју дубоко дирнута тренутним дешавањима у свету. Помно пратећи природне непогоде које се дешавају из дана у дан, дошла је на идеју да песмом пробуди свест људи о свему што се дешава у природи, да почнемо заједно да бринемо и волимо Земљу на којој живимо.

Дарија Врачевић је рођена 27. 10. 2007. у Београду. Похађа шести разред основне и пети разред музичке школе (одсек клавир).

Била је учесник телевизијског музичког такмичења за децу (2015/2016) на којем је стигла до суперфинала и освојила срца публике широм наше земље и ван њених граница. Након три године (2018/2019) поново је наступала у истом шоу-програму који је окупио најуспешније учеснике из четири сезоне.

Учествовала је на бројним фестивалима у Србији и иностранству где је освојила велики број награда.

У јулу 2018. године успешно је представила своју земљу на међународном фестивалу у Белорусији – „Славјански базар“, након чега су уследили позиви за фестивале широм света.

Дарија је глумила у мјузиклу за децу Тесла и битка на магнетном пољу, на великој сцени Народног позоришта у Београду, а добила је главну ролу у првом српском мјузиклу чији почетак снимања се очекује у пролеће 2020. године.

Радила је на више пројеката филмске синхронизације. Дарија тренира џез балет – члан је професионалног тима у плесном клубу „Денс фектори“, а до сада је освојила две сребрне и пет златних медаља на плесним фестивалима у Србији.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(недеља, 17. нов 2019, 18:03) - anonymous [нерегистровани]

Darija do pobede.

Darija ja isto traniram dzez balet. Mnogo te volim. Darija do pobede. Ti si najbolja pevacica na svetu.

(уторак, 08. окт 2019, 17:35) - atila [нерегистровани]

komentar

Došlo vreme da pile uči kokoš

(уторак, 08. окт 2019, 15:15) - Jovan [нерегистровани]

Super pesma

Odlična pesma, dobar aranžman,zanimljiv spot, lepa poruka.Sve u svemu SUPER ! Ovog puta Srbija ima šansu možda i da pobedi. Srećno !

(уторак, 08. окт 2019, 12:47) - anonymous [нерегистровани]

Ana

Bravo Darija pesma je super a ti si je prelepo otpevala. Srećno

(уторак, 08. окт 2019, 11:13) - anonymous [нерегистровани]

bravo

Lepa pesma ,odlicno peva Darija

(уторак, 08. окт 2019, 00:11) - anonymous [нерегистровани]

Eh

Poruka pesme je u redu, ali kako nas ne cudi cinjenica da je bas ona odabrana i bas njena pesma je najbolja. Iz mnogo razloga. Samo ne znam zasto je RTS toliko najavljivao konkurs kada se izborno takmicenje nije ni odrzalo u Bgd.

(понедељак, 07. окт 2019, 19:27) - anonymous [нерегистровани]

Decja Evrovizija

Vrh je!

(понедељак, 07. окт 2019, 18:59) - anonymous [нерегистровани]

Darija

Mlada osoba , muzicki odrasla , da prodje jedno muzicko usavrsavanje i prilagodjavane , moze da ucestvuje na Evrosongy za odrasle . ( tekst muzike je magnet danasmjice )

(понедељак, 07. окт 2019, 18:33) - anonymous [нерегистровани]

JESC

Odlicna pesma sa lepom porukom. Srećno!