Биографија Соње Шкорић

На престижном интернационалном фестивалу „Дечја песма Евровизије 2010“, Србију ће у Белорусији представљати четрнаестогодишња мултиталентована девојчица из Панчева, чија је досадашња биографија већ изузетно импресивна.

Соња Шкорић је рођена 26.фебруара 1996.године у Панчеву. Похађа основну школу, завршила је нижу музичку школу, одсек клавир. Успешно похађа и наставу соло певања.

И то није све- Соња воли и математику, бави се глумом, слика а похађа и сликарско-вајарску секцију у својој школи!

Ипак, музика је одавно изборила приоритет међу Соњиним талентима- са само пет година почела је јавно да наступа. Од раног детињства показивала је изузетну склоност ка музици, самостално компоновала и писала песме.

Победе на музичким фестивалима почела је да ниже од 2002.године, на фестивалу „Распевано пролеће".  Затим су уследила највиша признања и на фестивалима у Нишу, Зајечару, Панчеву, Зрењанину, Златибору, Ужицу, Тутину. Наступала је и на међународним фестивалима у БиХ, Црној гори, Румунији, Бугарској.

На фестивалу "San Remo junior" у априлу 2010. певала је у реномираном театру „Ariston"и њен одличан наступ био је веома запажен и пропраћен у италијанским медијима.

Воли све музичке жанрове, од класике до попа. Од домаћих извођача слуша песме Јелене Томашевић, Марије Шерифовић, Жељка Јоксимовића, Тошета Проеског. Од страних извођача, слуша Селин Дион, Елтона Џона, групу ABBA.

Соњу за стваралаштво и компоновање инспирише природа а идеје црпи и из света маште. Призори из бајки и фантастика зато су чести мотиви њених песама.

Соња Шкорић представљаће Србију на "Junior Eurovision Song Contest 2010" у главном граду Белорусије али то неће бити њен први одлазак у ову земљу-  млада уметница наступала је на чувеном међународном музичком „Славјански базар".

Да се континуитет и упорност иплате,потврђује и Соњин пример- она се већ једном раније такмичила на избору за представника Србије на „Дечјој песми евровизије", престижном фестивалу младих талената. Тада јој је победа за мало измакла...

Ове, 2010.године, била је убедљива са песмом „Чаробна ноћ" и освојила највећи број поена  тв аудиторијума-публике и стручног жирија.

У првим интервјуима, Соња Шкорић је најчешће помињала једно обећање: „Кад постанем популарна, обавезно ћу свима  давати аутограме и одговарати на писма обожавалаца".

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 02. феб 2011, 11:09) - Valentina Veljic [нерегистровани]

Draga SONJA

Ja pevam u decijem horu RTS-a.Ti si mi uzor i svakako cu ici da se prijavim da pevam za pesmu evrovizije ove godine.Naravno videla sam te i uzivo kad si pevala na svetosavskoj priredbi u SAVA CENTRU.Prosle godine sam htela da se prijavim ali nisam imala dovoljno godina.Samo nastavi ovako i stici ces daleko.