Интервју са председником фан клуба OGAE Србија

Смештен у простору садашњег клуба „Плато" на петом спрату Београђанке, Еурокафе ће за све љубитеље евровизијског спектакла бити отворен од 9. до 27. маја. У пријатној атмосфери тог клуба разговарали смо са Мирославом Лубурићем, председником клуба OGAE Србија.

Одбројавајући дане до почетка „Песме Евровизије" поделио је са нама своје утиске и очекивања.

Србија се након осамнаест година 2004. вратила на „Песму Евровизије". Исте године је и ваша организација ушла у велику OGAE мрежу ?

- Да, у Истамбулу смо показали да имамо лепу земљу, да желимо да учествујемо на „Песми Евровизије" након свих тих година и да је „Песма Евровизије" веома популарна у Србији. Били смо награђени дивном песмом и одличним пријемом у Турској. Вратили смо се кући са освојеним другим местом што је био изузетан успех за некога ко је дуго био одсутан.

Прошле године били сте у Хелсинкију када је Марија Шерифовић победила. Да ли сте то очекивали и какав је осећај присуствовати таквом догађају?

- „Песму Евровизије" пратим годинама у назад. Сећам се 1989. године када је наша група „Рива" победила на такмичењу „Песма Евровизије". Био сам мали и нисам могао да сачекам проглашење победника. Ујутру када су ми родитељи рекли резултате нисам могао да верујем! Уживо присуствовати великој победи Марије Шерифовић је неописиво! Заиста не памтим срећнији догађај у мом животу! Био сам одушевљен што ће „Песма Евровизије" коначно бити у Београду.

Шта је најзанимљивије што Београд може да понуди великом броју посетилаца такмичења „Песма Евровизије"?

- До сада је то такмичење углавном било у градовима који се налазе на мору. Београд се налази на две дивне реке, има прелепо ушће које је и симбол овогодишње „Песме Евровизије". Центар „Сава" и „Београдска арена" су у близини Саве, а и из Еурокафеа посетиоци ће имати прелеп поглед на реку. На другом месту је свакако забава. Журке на више локација, потпуни евровизијски угођај који ће трајати петнаест дана. Наш циљ је да свако ко дође у Београд понесе фантастичне утиске и да пожели поново да дође. Специфично за овогодишњу „Песма Евровизију" је и то што ће фанови имати прилику да се сретну са својим омиљеним извођачима и да поделе са њима утиске у Еурокафеу и у Еуроклубу.

На сајту ваше организације заинтересовани су могли да гласају за најгору песму. Ко је добио највише гласова?

- Естонија и Црна Гора су добиле највише гласова. За најгоре песме проглашене су управо оне које се певају на српском језику.

Какав пласман српске представнице очекујете ове године?

- Топ 3! Песма „Оро" је веома лепа и Јелена ће је сигурно фантастично отпевати. Ми се надамо победи, верујемо у Јелену и желимо јој много среће!

Поред Јелене Томашевић ко је ваш фаворит ове године?

- Моји фаворити ове године су Норвешка и Албанија.

број коментара 0 Пошаљи коментар