Француска - Себастијан Телир

Sebastien Tellier је уметник који својом виртуозношћу, хумором и пре свега талентом, подсећа на велике забављаче попут Роберта Вајата, Сида Барета и Сержа Ганзбура. Његови живи наступи су интензивна емотивна искуства која хипнотишу публику.

Себастиен је 2001. године кренуо на прву светску турнеју са својим деби албумом "L'Incroyable Verité", као предгрупа бенду „Air". Његова песма "Fantino" одмах је запажена и искоришћена је у филму Софије Кополе „Изгубљени у преводу''.

На стварању свог другог албума "Politics", који се појавио 2004. године, радио је са многим уметницима, укључујући Тонија Алена, покретача афро-бит правца и веома утицајног бубњара. Остварио је дугогодишњу сарадњу и са Памелиом Курстин, једном од најбољих свирача теремина на свету, као и са пијанистом Сајмоном Далмаисом.

Резултати тих сарадњи су изузетни. Његово инспиративно  дело "La Ritournelle" било је једно од издања на која се највише чекало у Енглеској 2005. године. Наступао је као предгрупа  дуо саставу „Royksopp"  на њиховој европској турнеји, и као предгрупа бенду „The Magic Numbers" и Мобију на турнејама по Француској. Сарађивао је и са Бугарским симфонијским оркестром, као и са париским оркестром „Boule Noire". Године 2006. издао је албум "Sessions", који представља акустичну верзију његовог предходног албума "Politics".

Осим што је радио продукцијске послове, ремиксе и  што је позајмљивао глас другим музичарима, Себастиен се опробао и у свету филма. Играо је главну улогу у два филма Квентина Дупијеа. Радио је и музику за филм "Narco". На његовом последњем албуму "Sexuality" осећа се утицај европских класичних музичара попут Ениа Мориконеа и Ђорђа Мородера, као и америчког R'n'B-а.

број коментара 0 Пошаљи коментар