Читај ми!

Осам дама и Душан Свилар у финалу Беосонга!

Групе “SKY's” и „Мoje 3”, Сашка Јанковић, Марија Михајловић и Душан Свилар пласирали су се у финале фестивала „Беосонг 2013“! Наставак борбе за српског представника на 58. „Песми Евровизије” сутра у 21 час у Кошутњаку.

Овде можете преузети фотографије за штампу

22.49 – Картама за Малме могу да се надају и девојке из групе „Мoje 3"!

22.47 – Марија Михајловић наступа четврта.

22.46 – Кандидати за учешће на такмичењу за најбољу песму Старог континента и група "SKY's", Душан Свилар.

22.45 – Први финалиста фестивала „Беосонг 2013" Сашка Јанковић, која ће сутра наступити прва.

22.29 – Линије затворене. Гласање завршено.

22.19 – Почело гласање. Са једног броја највише пет порука, а гласање траје 10 минута.

22.15 – Од Трена зависи да ли ће се и Жарко Степанов наћи међу финалистима.

22.11 – Међу првих пет вечерас Кристина Савић покушава да се пласира признањем да „живи за њега".

22.08 – О Савршеном крају пева Александра Дабић желећи да своја танана осећања покаже и у финалу.

22.03 – Хало, јавља се свима Марија Михајловић, борећи се да исто поручи стотинама милиона гледалаца широм Европе у мају.

21.57 - Необичним стајлингом, кореографијом и веселим ритмом нумере Светла пале се за нас представља се Ксенија Кочетова.

21.52 – Своју Магију показале су публици и чланице групе "SKY's".

21.49 – Душан Свилар закорачио је на сцену фестивала „Беосонг" певајући о свом Спасу.

21.45 – Маја Оџаклијевска жели да представи Анђела с неба и европској публици.

21.37 – Што пролазим твојом улицом, пита се Душан Зрнић и нада се да ће публика знати одговор.

21.34 – Место у финалу, али и „дугу у нечијим очима" тражи Сашка Јанковић.

21.32 – Експлозивни стихови о Ружи од барута и нежни акорди адути су композиције коју изводи Неша Галија.

21.22 – Да ли ће се публика сагласити са члановима групе „Кал" који су уверени да је Европа спремна за „Кадифа усне"?

21.16 – До карте за Малме Маја Николић покушаће да стигне уз помоћ песме Благослов.

21.12 – Наклоност публике млади Суботичанин Игор Терзија покушаће да освоји певајући о „његовој светлости".

21.09 – Чланице трија „Моје 3" отвориле су борбу за пласман у финале фестивала „Беосонг 2013". Поручују нам да је „љубав свуда".

21.00 – Почело је! „Беосонг 2013" донеће седмог представника Србије на такмичењу за најбољу песму Европе.

20.13 – Публика ће гласањем путем СМС порука изабрати пет композиција. Са једног броја моћи ће да се пошаље највише пет порука, а гласање ће трајати 10 минута.

19.59 - Имаћемо два дана музичке феште, а лајтмотив фестивала наши таленти, у укључењу у Дневник РТС-а, истакао Драгољуб Илић уредник „Беосонга". 

19.21 - Све спремно за почетак борбе за српског представника на овогодишњем „Еуросонгу".

Шансу да отпутују у Шведску и представљају Србију на 58. „Песми Евровизије" имају групе "SKY's" и „Мoje 3", Сашка Јанковић, Марија Михајловић и Душан Свилар. У вечерашњем полуфиналу фестивала „Беосонг 2013" гледаоци РТС-а СМС гласовима одабрали су ових пет финалиста.

Прве вечери дводневног музичког такмичења који се одржава у студију Радио-телевизије Србије у Кошутњаку представљено је 15 композиција које је изабрала селекциона комисија фестивала.

Финално вече заказано је за 3. март у 21 час, на којем ће бити изабран српски представник на „Еуросонгу". Победника ће у финалу, као и вечерас, одредити искључиво публика СМС гласовима.

Пре вечерашњег представљања песама, биографије учесника и аутора такмичарских композиција, као и видео-поруке публика може видети на сајту РТС-а у оквиру одељка посвећеног „Беосонгу 2013".

Прве у полуфиналу наступале су „Moje 3" (Мирна Радуловић, Невена Божовић и Сара Јовановић) са нумером Љубав је свуда, следећи се представио Игор Теразија са песмом Моја светлости, затим је Маја Николић извела песму Благослов, док се група „Кал" представила композицијом Кадифа усне.

Ненад Милосављевић је извео Ружу од барута, Сашка Јанковић је наступила са нумером Дуга у твојим очима, Душан Зрнић је отпевао Што пролазим, а Маја Оџаклијевска Анђео с неба.

Млади певач Душан Свилар наступио је са песмом Спас, за њим група "Sky's" је извела песму Магија, затим се представила Ксенија Кочетова са Светла пале се за нас.

Марија Михајловић је певала Хало, Александра Дабић композицију Савршен крај, Кристина Савић За тебе живим, а Жарко Степанов Трен.

Водитељ избора српског представника на овогодишњем „Еуросонгу" обе вечери је Маја Николић, док са такмичарима у „Грин руму" разговарају Горица Нешовић и Драган Илић.

Директан пренос (РТС1, РТС Сателит, РТС HD програми, онлајн видео стриминг на сајту РТС-а) из студија Радио-телевизије Србије реализује се са 13 камера. Током гласања гледаоци могу да пошаљу највише пет порука са једног броја телефона. Гласање траје 10 минута.

Како су учесници „Беосонга 2013" представљали нумере пред ТВ аудиторијумом, тако су и посетиоци Интернет портала РТС-а могли да погледају њихове наступе и послушају песме.

број коментара 39 Пошаљи коментар
(недеља, 03. мар 2013, 14:08) - Fedja [нерегистровани]

Ljudi glasajte za DUSANA!!!

Dusanova pesma nam jedina pruza mogucnost da uradimo nesto ove godine!!! Pesma je jako pevljiva, on ima strava glas, scenski nastup ce se tek dobro uraditi, instrumenti, melodija, zavrsetak. Jako je upecatljiva i originalna, ima nade..... Ovaj stil nam je uvek donosio dobro i vecina drzava voli i neguje ovako mocne pesme sa egzoticnim zvukom, sroz je dobro i orjentalno.... Podrzite Svilara veceras!!!

(недеља, 03. мар 2013, 12:35) - anonymous [нерегистровани]

Sky

Jedina koja moze nesto uraditi u Malmeu je grupa "Sky". Pesma je pevusljiva, brzog i ugodnog ritma, lako ulazi u usi i ne zamara. Prava pesma za Eurosong. Mucno mi je bilo slusati i gledati ostale kako se napinju i zavijaju zeleci da pokazu svoje glasovne mogucnosti a od pesama, bas nista. Bilo ko drugi da ode u Malme umesto tih curica bice velika greska.

(недеља, 03. мар 2013, 12:12) - Ау пм. [нерегистровани]

Слабо!

Искрено нема две песме да кажеш да су за Еуросонг. А некад смо имали и по неколико песама да кажеш да ваљају...а ово сад је да од лоших изабереш нешто најмање лоше. Штета, добрих певача ту има... Заслужују боље песме.

(недеља, 03. мар 2013, 10:09) - Duster [нерегистровани]

Haloooooo

Marija Mihajlovic ima najlepsu pesmu i najlepsi glas.

(недеља, 03. мар 2013, 09:43) - anonymous [нерегистровани]

Dule

Dule je ipak najbolji!

(недеља, 03. мар 2013, 08:35) - anonymous [нерегистровани]

Nasa Mara!

Dugo smo cekali da se Marija vrati na scenu,i evo hvala bogu vratila se!Svaka cast svim finalistima,ali,Marija Mihajlovic ima najbolju pesmu i najbolji glas u Srbiji,ne bi bilo fer da ne pobedi,jer iza nje stoji dugi niz godina profesionalnog bavljenja muzikom,a ovi mladji imaju vremena da se dokazuju.Zato,napred Marija!

(недеља, 03. мар 2013, 05:34) - Moskva [нерегистровани]

Tanko- vrlo tanko!

Svaka cast za organizaciju, sve pesme kao da smo ih vec culi.
Nijedna nije za Svedsku, ovde su samo dobri vokali.
Pesme vrlo tanko!!!

(недеља, 03. мар 2013, 01:55) - anonymous [нерегистровани]

a

Svilarova pesma je najbolja. Ima najbolji ritam, lep upadljiv kraj pesme, a tu je i on koji odlicno peva te visoke delove. Razocarao sam se pesmom Mirne, Nevena i Sare. Bolje da je Nevena sama pevala jer je toliko odudarala. Mirni ili nije vilo vece ili mikrofon nije bio dobar ali je puno losije pevala od Nevene. Svilar je sve u svemu daleko ispred njih i svih ostalih veceras.

(недеља, 03. мар 2013, 01:08) - dejan [нерегистровани]

Malme

Samo Nevena,Mirna i Sara imaju šanse na Eurosongu pa pogledajte komentare stranaca na you tube,svi su oduševljeni sa Ljubav je svuda,,

(недеља, 03. мар 2013, 00:42) - Objektivan [нерегистровани]

Svilar objasnio

Prvo bih pohvalio ne sam festival, vec selektore pesama, zaista su odradili pravi posao - od pocetka do kraja (uz eventualni izuzetak koji potvrdjuje pravilo) sam uzivao u kvalitetnim izvodjacima i vrhunskim glasovima, zanimljivim aranzmanima i dobroj energiji citavog festivala.
Samo pohvale ovaj put RTSu bez zamerke!

Sve cestitke svim finalistima bez izuzetka, ali ipak svoj glas (kao i veceras) dajem mladom Svilaru (a mislio sam da ovo nikad necu reci za nekog "Grandovca") na odlicnoj interpretaciji, energiji koju nosi pesma, harizmi.. Mislim da ce Sbija prepoznati kvalitet "sve u jednom" i sutra mu uruciti kartu za Malme!

Bravo!