Забрањен пренос „Евросонга“ у Кини

Организатори такмичења за „Песму Евровизије“ забранили су кинеској „Манго ТВ“ да преноси друго полуфинале у четвртак и финално вече у суботу, јер је цензурисала наступ Ирске и Албаније на првој полуфиналној вечери због ЛГБТ перформанса.

То није у склопу вредности Европског емитерског савеза, инклузије и поносне традиције прослављања разноликости кроз музику, наведено је у саопштењу ЕБУ.

Манго ТВ није коментарисала одлуку.

Ирска песма је љубавна песма која говори о вези између два мушкарца и има два мушка плесача на сцени, док је албански наступ цензурисан због тетоважа.

Према смерницама објављеним у Кини 2016. године, хомосексуалност је ненормално сексуално понашање неприкладно за кинеску телевизију као и инцест, сексуално злостављање и „перверзије“.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(недеља, 13. мај 2018, 09:30) - anonymous [нерегистровани]

Bravo za Kineze

Umalo ne rekoh "trebali bi tako i ostali" ali "Evrovizija" je nekada bila događaj koji su svi pratili. Sada je to nešto što se uglavnom izbegava zbog popularizacije nečega sa čime se ne slaže 95% stanovništva.

Kao takvu, trebalo bi je zabraniti ali pošto se to očigledno neće desiti, možemo i da ne gledamo.

(недеља, 13. мај 2018, 01:42) - Maja [нерегистровани]

Evrosong 2018

Bravo za Kinu. Evrovizija je postala kič i crtani film. Evrovizija je prošle godine imala 9% amr. Oslabila odavno, sad je bio pokušaj. Opet ima nemorala u ovoj vrsti takmičenja.

(субота, 12. мај 2018, 22:58) - Radmila Mišić [нерегистровани]

Drzava propisuje

drustveno pozeljno ponasanje prikazivanjem ili zabranom spota i to je ispravno. Posto sam pre izvesnog vremena na kineskom tv kanalu u sklopu emisije o adaptaciji stanova videla gej par (Kinez i Evropljanin) koji su najnormalnije pricali sta su radili sa stanom u starinskom "hutong" kvartu, mogu samo da zakljucim da ta drzava nista ne zabranjuje ali da jasno kaze sta ohrabruje a sta ne.

(субота, 12. мај 2018, 16:57) - anonymous [нерегистровани]

Kome se ne dopada..

Ne treba da gleda. Zašto država treba da propisuje šta njeni punoletni građani mogu da rade i koga mogu da vole? 

(субота, 12. мај 2018, 14:01) - Sanja [нерегистровани]

EUrovision

Evrovizija je odavno postala parada ponosa i kica.

(субота, 12. мај 2018, 12:36) - глас разума [нерегистровани]

Показали ко су...

Евровизија је овим потезом показала ко су они заправо и који лобији стоје иза њих, као и да њима није стало до песме, већ до пропагандних порука које они преносе и путем песама. Показали су и одређену дозу бахатости жељом да се мешају у унутрашње ствари суверене државе, као што је НР Кина.
Свако ко откупи права на пренос може сам одлучивати које песме жели да покаже својој јавности, а које не и Евровизија ма колико утицајна била, нема права да се меша у програмску шему телевизија које су откупиле право преноса... Ако су тзв. европске цивилизацијске вредности и тековине толико добре, зашто их онда упорно покушавају силом наметати свима осталима??? То је питање на које никада нема адекватног одговора, нити ће га икада моћи бити!

(петак, 11. мај 2018, 14:32) - anonymous [нерегистровани]

Bravo Eurovision

Odlicna odluka, mozemo i mi dosta da naucimo

(петак, 11. мај 2018, 14:04) - anonymous [нерегистровани]

"Raznolikost" (perveznost , tetovaza)

Kinezi apsolutno u pravu, bravo.!