Читај ми!

Србија на Евросонгу 2022 – почело пријављивање за избор националног представника

Радио-телевизија Србије потврдила је учешће на „Песми Евровизије“ у Италији 2022. године и расписује јавни конкурс за избор композиције која ће представљати Србију на најгледанијем светском музичком такмичењу. Конкурс је отворен до 1. децембра 2021. године.

С циљем развијања и унапређења музичког стваралаштва у области популарне музике, Радио-телевизија Србије организује избор представника Србије за међународно такмичење „Песма Евровизије 2022“, које ће бити одржано у мају 2022. године, у организацији Европске радиодифузне уније (ЕБУ).

Од пријава које стигну на расписани конкурс, комисија састављена од музичких уредника РТС-а изабраће композиције руководећи се искључиво њиховим уметничким квалитетом.

Уколико ниједна композиција не буде испуњавала потребан музички квалитет, РТС има право да самостално изабере композицију.

Уколико због епидемијских мера и препорука које буду на снази, по одлуци надлежних органа Републике Србије, Кризног штаба, Градског штаба за ванредне ситуације и слично, не буде било могуће одржавање Фестивала, РТС ће самостално изабрати композицију која ће представљати Републику Србију и РТС на такмичењу за Песму Евровизије 2022. године.

Поступак избора композиције која ће представљати Србију на „Евросонгу“ 2022. године дефинисан је Правилником, док су услови за учешће у избору за националног представника о условима наведени у Конкурсу

Пријаве на конкурс са радовима достављају се до 1. 12. 2021. године на интернет адресу https://www.rts.rs/page/rts/ci/eurosong-prijava.html у оквиру подсајта Евросонг на Интернет порталу РТС-а – www.rts.rs.