Читај ми!

Шта каже статистика Евросонга – може ли број 8 да доведе групу Hurricane до победе

Редном броју наступа на „Песми Евровизије“ одувек се придаје велики значај. Неписана правила кажу да је најбоље наступити при крају како би песму сви запамтили, али је можда важније шта каже статистика. Група "Hurricane" представља Србију вечерас, а историја говори да је број 8, који је вечерас намењен нашим представницама, ишао у корист многим некадашњим победницима.

Ако је веровати статистици и редним бројевима, група "Hurricane" има велике шансе за победу, пошто је под редним бројем 8, наступило пет досадашњих победника - 1963, 1969, 1974, 1991. и 1998. године. 

Веће шансе има само Викторија, представница Бугарске, која ће запевати као вечерашњи 17. финалиста, пошто је победу након наступа под тим редним бројем забележило највише извођача досад, њих седам, међу којима је и наша једина евровизијска победница из 2007. године Марија Шерифовић.

Једнаке шансе са представницама Србије има представница Молдавије Наталија Гордијенко, која ће под редним бројем 14 покушати да донесе прву победу својој земљи.

У статистику би своје наде најмање требало да полажу представници Албаније (2), Финске (16), Шведске (25) и Сан Марина (26), пошто под њиховим редним бројевима ниједна земља досад није победила.

Осим због статистике, редни број наступа је важно запамтити и због гласања, тако да, уколико сте у иностранству и можете да гласате за наше представнице, не заборавите да су под редним бројем 8.

Директан пренос великог финала „Песме Евровизије“ почиње у 21 час, а можете га пратити на телевизијским каналима РТС 1 и РТС Свет, Првом програму Радио Београда, као и путем мултимедијалне платформе РТС Планета.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 22. мај 2021, 23:14) - anonymous [нерегистровани]

Finale

Mislim da će pobediti Francuska. Srbija je odlična!!!!

(субота, 22. мај 2021, 19:16) - anonymous [нерегистровани]

Glavno pravilo

Ko je prvi na kladionicama, taj je pobednik. Italija