Читај ми!

Србија наступа девета у другом полуфиналу „Песме Евровизије“

Група Hurricane, која представља Србију на овогодишњој „Песми Евровизије“ у Ротердаму, наступиће девета у другом полуфиналу тог такмичења, саопштили су организатори.

Европска радиодифузна унија је на званичном сајту „Евросонга“ објавила редослед наступања овогодишњих такмичара који су утврдили холандски јавни сервиси НПО, НОС и АВРОТРОС, организатори такмичења.

Одређено је да представнице Србије, група Hurricane, наступе девете у другом полуфиналу, које ће се одржати 20. маја у Ротердаму. Већ је раније жребом утврђено да ће наше представнице наступити у првој половини другог полуфинала.

Друго полуфинале ће отворити Сан Марино, а последњи ће наступити представници Данске. Наступиће представници 17 земаља.

Када је реч о првом полуфиналу које се одржава 18. маја, такмичиће се представници 16 држава. Први део такмичења отвориће представници Литваније, а последњи ће своју песму представити Малта.

У првом полуфиналу првобитно је требало да наступи 18 такмичара, али је Јерменија одустала од учешћа, а представници Белорусије су дисквалификовани због кршења правила

Из оба полуфинала по 10 земаља ће се пласирати у финале и придружити директним финалистима – Великој Британији, Италији, Немачкој, Француској, Холандији и Шпанији. Током финалне вечери наступиће 26 учесника.

„Песма Евровизије“ биће одржана у Ротердаму од 18. до 22. маја. Прошлогодишње издање фестивала је отказано због пандемије коронавируса, па је одлучено да Холандија, победник такмичења 2019. године, организује овогодишњи „Евросонг“.

Све такмичарске вечери „Песме Евровизије“ моћи ћете да пратите у директном преносу на програмима Радио-телевизије Србије.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 31. мар 2021, 07:25) - anonymous [нерегистровани]

Evrovizija

Најбоље место смо добили с обзиром на претходни жреб ко наступа у којој половини.

(уторак, 30. мар 2021, 22:14) - anonymous [нерегистровани]

Uzas

Usta se sve ovo pretvorilo... grozno..drago mi ste vise ne pratim ama bas uopste..posljedni put je bila godina za pesmu u Srbiju.... sve gore i gore ..

(уторак, 30. мар 2021, 17:04) - anonymous [нерегистровани]

Ne mogu da opišem koliko sam srećan da me predstavljaju ovakve umetnice.

...

(уторак, 30. мар 2021, 12:43) - anonymous [нерегистровани]

Šteta

Ne mogu ni da ih gledam ni da ih čujem a pesma mi se ne sviđa.