Србија изабрала првих шест финалиста „Беовизије“!

Прилику да се такмиче за карту до Ротердама и наступ на евровизијској бини у првој полуфиналној вечери „Беовизије 2020“ добили су Thea Devy, Неда Украден, Андрија Јо, Марко Марковић, ЕЈО и Игор Симић.

Овде можете преузети фотографије из првог полуфинала „Беовизије 2020".

23.40 – Први финалиста је Игор Симић! У финале иду и Андрија Јо, Thea Devy, Неда Украден, Марко Марковић и ЕЈО. 

23.25 – Љубим те песмама и Екстра Нена за крај ревијалног дела „Беовизије 2020“.

23.03 – Тијана Богићевић вратила нас је у 2017. годину песмом In Too Deep. Ово је Балкан и  Милан Станковић одвели су нас још даље, у 2010. годину. Маја Сар и Тијана Богићевић у ревијалном делу и хит Џонија Логана Hold Me Now. Кораке ти знам и гошћа из Сарајева Маја Сар на беовизијској сцени. Милан Станковић, сада као Махмуд и прошлогодишњи евровизијски хит Soldi

22.56 – Екстра Нена изводи Неке давне звезде, песму коју је 1961. године у Кану отпевала прва представница Југославије на „Песми Евровизије“, Љиљана Петровић која је преминула почетком фебруара

22.51 - Гласање је завршено, линије су затворене.  

22.36 – Гласање је почело! На број 5556 пошаљите СМС поруку са редним бројем фаворита. Максималан број порука са једног броја је 20. 

22.26 – Игор Симић изводи Плес за растанак, али још не жели да се растане од беовизијске сцене и публике.  

22.23 – За Амвон дуо и Биљу свуда ће бити Рај уколико прођу у финале „Беовизије“. 

22.18 – Експлозивна Неда Украден има план да запаљивим ритмом освоји беовизијску публику и жири.  

22.01 – У потрази за оном правом, Срђан Лазић пева Душа и тело и спреман је и да напусти галаксију. 

21.58 – Марко Марковић је за „Беовизију 2020“ спремио Колаче.

21.54 – Сања Богосављевић одлучна је да прође у наставак такмичења и поручује свима: Не пуштам.

21.43 – Док пева о Очима медузе Андрија Јо признаје да крије сузе. Да ли ће бити суза због „Беовизије“ видећемо до краја вечери. 

21.39 – Она ме зна најбоље, тврди група „Каризма“ и нада се да ће то позитивно утицати на жири и публику. 

21.35 – Thea Devy на путу до финала „Беовизије“ пева о томе како ће када дође Судњи дан „све срушити и све потопити“.

21.20 – Иван Куртић и његове колегинице из групе „Мистик чело“ устали су Сабајле да би обезбедили место у наставку такмичења.

21.16 – Да ли ће Киша рећи младој Милици Мишић да пролази у финале „Беовизије“? 

21.13 – Такмичарски део фестивала отвара група ЕЈО. Њихов адут за узлазак у финале је прича о сродним душама и песма Траг.

21.00 – Почело је прво полуфинале „Беовизије 2020“! Представница Србије на „Евросонгу“ 2017. године, Тијана Богићевић са супругом Сингом изводи прошлогодишњу победничку евровизијску песму Arcade, Данкана Лоренса. 

Србија тродневним фестивалом бира свог представника на овогодишњем такмичењу за најбољу песму Европе – током две полуфиналне вечери и великог финала које ће бити одржано 1. марта.

За место у завршници избора за српског представника у Ротердаму у првом полуфиналу борили су се ЕЈО (Траг), Милица Мишић (Киша), Иван Куртић feat. "Mistik Cello" (Сабајле), Thea Devy (Судњи дан), „Каризма“ (Она ме зна), Андрија Јо (Очи медузе), Сања Богосављевић (Не пуштам), Марко Марковић (Колачи), Срђан Лазић (Душа и тело), Неда Украден (Бомба), Амвон дуо и Биља (Рај) и Игор Симић (Плес за растанак).

Ревијални учесници прве полуфиналне вечери биле су евровизијске звезде из земље и региона.

Домаћини све три фестивалске вечери су водитељка РТС-а Драгана Косјеринa (хаљина Reborn Dragon, накит HeleniaDia_jewelry) и Јован Радомир, познато лице шведског Јавног сервиса (одело Диктат).

Из Грин рума јављали су се водитељка РТС-а Кристина Раденковић (одело Niko Niko Design) и Аустралијанац српског порекла Стефан Поповић, такође познати водитељ (одело Menplus Boutique).

Правилник о гласању на фестивалу Беовизија 2020

Све композиције које учествују на овогодишњем фестивалу доступне су на мултимедијалној платформи РТС Планета и званичном Јутјуб каналу РТС-а за „Песму Евровизије“.

„Беовизија 2020“ – 28. и 29. фебруар, 1. март, 21 час, РТС 1 и РТС Планета.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 29. феб 2020, 09:57) - anonymous [нерегистровани]

Hvala RTS-u

Super je bilo vece. Pozdrav svima

(субота, 29. феб 2020, 01:24) - anonymous [нерегистровани]

Svaka čast RTS-u!

Svetska produkcija RTS-a i Beovizije! Pesme će se slušati bez obzira na plasman. Mladi voditelji veliko osveženje, neposredni, šarmantni i na izuzetnom nivou, povezali su nas u domovini sa našim iseljenicima na svim kontinentima! Bila je velika uzivancija gledati prvo polufinale... Jedva čekam drugo polufinale i finale!