Читај ми!

Legende - Ivan Ilić - Ilke

Ivan Ilić - Ilke je rođen 1972. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu i srednju muzičku školu u Muzičkoj Školi „Mokranjac“. Za samo dve godine, 1992. godine diplomira aranžiranje sa najvišim ocenama na prestižnoj Berkli akademiji u Bostonu (četvorogodišnji program). U Kanadi se bavio muzičkom pedagogijom i bio frontmen više sastava popularne i džez muzike. Nakon toga, u Beogradu je nastavio saradnju, sa Big Bandom RTS kao dirigenta, aranžer, kompozitor i trombonista solista. Izuzetno uspešno vodi orkestar a učestvuju na mnogobrojnim koncertima, festivalima i radio i tv nastupima. Paralelno, sarađuje sa velikim brojem inostranih i domaćih renomiranih autora.

Kao aktivan izvođač, Ilić je nastupao na mnogim međunarodnim prestižnim festivalima širom sveta (Montro, Toronto, Montreal) kao i kod nas (Nišvil, Valjevski džez festival, Beogradski džez festival...) Sarađivao je i sarađuje sa velikim brojem muzičara raznih muzičkih pravaca među kojima su i grupa Van Gog, Zdravko Čolić, Bajaga,, Željko Joksimović, Ana Stanić, itd. Svira klavijature u grupi Galija od 2006. godine. Takođe, komponuje muziku za pozorište, video produkciju i mjuzikle.

Dirigent je Big Benda RTS, Predsednik Udruženja muzičara Džeza, Zabavne i Rok muzike Srbije i Predsednik Skupštine Agencije za ostvarivanje prava interpretatora Srbije (PI). Od 2018. godine je docent za užu umetničku oblast Džez trombon na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na odseku za Džez i popularnu muziku.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво