Pop-rok azbučnik - Alisa

U Beogradu, 1984. godine, osnovan je pop-rok bend „Alisa“ u sastavu: Miroslav Pile Živanović (vokal), Predrag Cvetković (bubanj), Aleksandar Kićanović (klavijatura), Zoran Jančeski (gitara) i Marko Glavan (bas gitara).

Već na prvom studijskom albumu, koji je izdat 1985. godine pod nazivom „Alisa", izdvojila se hit pesma „Sanja", koja se mesecima nalazila na vrhu skoro svih muzičkih top-lista. Album je prodat u preko 100.000 primeraka, a bend je ubrzo postao popularan širom zemlje. Drugi album „Da li si čula pesmu umornih slavuja" objavljen je 1987. godine za PGP RTB. Usledio je treći album „Hiljadu tona ljubavi" (1989), s velikim hitom „Kesteni", a iste godine i naredni album „Glupo je spavati dok svira rokenrol". Nakon toga, grupa je 1990. godine prestala s radom.

Godine 2001, posle jedanaest godina pauze, Miroslav Živanović Pile i Predrag Cvetković obnovili su grupu, a povratnički, peti album pod nazivom „Alisa" (poznat i kao „Boško Buha") objavljen je za PGP RTS. Nakon nekoliko održanih koncerata, grupa je ponovo prestala s radom 2002. godine. Ipak, 2017. godine, na nagovor kolega, prijatelja i publike, Miroslav Živanović Pile i Predrag Peđa Cvetković ponovo su okupili bend u originalnom sastavu. Tokom 2018. objavili su novi spot i pesmu „Pijane noći" i snimili pesme za šesti studijski album, koji je trebalo da bude objavljen 2019. godine za PGP RTS.

U martu 2020. godine urađen je spot i za pesmu „Blago onom ko te ne sanja", kao najava za novi album benda, koji još čeka da bude objavljen.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи