Pop-rok azbučnik - Babe

Grupa „Babe“ je osnovana 1992. godine kao samostalni projekat Žike Milenkovića (Bajaga i Instruktori - vokal, gitara), Gorana Čavajde (Električni orgazam - vokal, bubnjevi) i Zorana Ilića (Riblja Čorba - gitara). Bas gitaru je svirao Zoran Vasić koji je prethodno svirao sa Ilićem u grupi „Bezobrazno zeleno“. Tokom snimanja njihovog prvog albuma „Slike iz života jednog idiota“ Vasić je napustio bend a na mesto basiste dolazi nekadašnji bivši član benda „U Škripcu“ Dejan Škopelja. Autor najvećeg broja pesama na debitantskom albumu je bio Žika Milenković a na njemu su radili i Margita Stefanović (EKV), Vidoja Božinović (Riblja čorba), Del Arno Band i drugi vrsni muzičari. Nakon izlaska albuma, „BABE“ odlaze na veliku turneju sa Ribljom Čorbom. Tokom 1995.godine članovi grupe rade na albumu „Lažne slike o ljubavi“ na kome će se naći jedan od njihovih najvećih hitova, pesma „Ko me ter’o“. Čavajda napušta bend a novi bubnjar postaje Vlada Cvetković.

Početkom 1998. „Babe" objavljuju kompilacijski album „P.S Babe" a album „Slike sna i jave" (Samo za buntovnike) objavljen je sa novim članovima: Vladan Nedeljkov (gitara) i Blagoje Nedeljković (bubnjevi).

Nakon NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine grupa „Babe" završava sa radom. Ponovo su se okupili 2013. godine povodom obeležavanja 20 godina od izlaska prvog albuma. Postavu su činili Žika Milenković, Dejan Škopelja, Zoran Ilić - Ilke i Goran Ljuboja - Trut a prvi samostalni koncert nakon više od dve decenije održan je 1. aprila 2017. godine u Beogradu (Mikser haus).

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи