Legende - Električni orgazam

Grupu osnivaju Srđan Gojković Gile, Ljubomir Jovanović Jovec i Ljubomir Đukić u januaru 1980. godine. Prvi nastup imali su u junu 1980. godine u SKC u postavi Srđan Gojković Gile - gitara, Ljubomir Đukić – klavijature, Ljubomir Jovanović Jovec – bubnjevi, Goran Sinadinović – gitara i Marina Vulić – bas. Ubrzo im se pridružio bubnjar Goran Čavajda – Čavke, Jovec prelazi da svira gitaru dok Sinadinović odlazi iz benda i osniva sastav „Petar i zli vuci“. Početkom 1981. godine sa beogradskim grupama „Idoli“ i „Šarlo Arobata“ snimaju zajednički album „Paket aranžman“ na kojem su bili zastupljeni kultnim pesmama „Krokodili dolaze“, „Zlatni papagaj“ i „Vi“. Pomenuto izdanje važi za jedan od najznačajnijih albuma tadašnje jugoslovenske rok scene i predstavlja identifikaciju sa početkom Novog talasa.

Uz više od 20 albuma grupe (uključujući lajv izdanja i kompilacije), frontmen Srđan Gojković Gile je objavio i solo album „Eto, sad vidiš da može" 1989. godine, autor je muzike za filmove „Crni bombarder" i „Kako je propao rokenrol", kao i izuzetno popularnih albuma rok muzike za decu koje je uradio u saradnji sa Vladom Divljanom : „Lutka koja kaže NE", „Rokenrol bukvar" i „Rokenrol za decu".

„Električni orgazam" je u 40 godina karijere ostavio neizbrisiv trag u rok muzici,  a proslavu jubileja planiranu za 2020. godinu bend će pred publikom obeležiti serijom koncerata u regionu čim to aktuelne okolnosti dozvole.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи