Perspektiva 202: Luka Bešlagić - Metanivo kao mesto preispitivanja koncepata stvarnosti

Mogu li se kreativnost i stvaralaštvo danas posmatrati odvojeno od društvenih mreža? Kakva je uloga Instagrama u kontekstu umetnosti i gde je mesto teksta u civilizaciji dominantno usmerenoj ka vizuelnom? Šta je hiperinflacija motivacionih sadržaja i zašto je važno prepoznati je? Zbog čega osećamo potrebu da damo svrhu svom postojanju i kako to činimo?

Odgovore na ova pitanja tražimo sa Lukom Bešlagićem, teoretičarem umetnosti i piscem, koji je na Instagram platformi poznat i pod imenom Metanivo, gde kreira različite sadržaje kojima preispituje koncepte stvarnosti, umetnosti, motivacije, egzistencijalizma i emocije. 

On je vanredni profesor na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu (FMK), gde radi kao rukovodilac Departmana za medije i komunikacije. Istražuje oblasti interdisciplinarne i transdisciplinarne teorije umetnosti, književnosti i medija, sa posebnim fokusom na eksperimentalne tekstualne prakse i eksperimentalni film. Pored naučnih i književnih tekstova objavljenih u različitim časopisima, autor je i teorijsko-proznog poližanrovskog teksta Dva govora romana.

Emisiju vodi Lana Nikolić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво