Читај ми!

Put bez putovanja: Od Londona do knjige stihova - Čovek zvani Bob

Višestruko talentovan beogradski umetnik Boban Janković godinama je gradio svoju karijeru kao producent, tekstopisac, kompozitor i snimatelj.

Od 1989 do 2003. živeo je u Londonu gde je radio u vrhunskim restoranima, višestruko nagrađivanim na svetskom nivou. Takođe, radio je i u francuskom restoranu sa Mišlenovom zvezdicom čiji je vlasnik engleska i svetska glumačka legenda Majkl Kejn.

Ipak, svoju ljubav - muziku, Boban nikad nije zapustio. Osim u restoranima, radio je i u studiju sa Andrejom Kljakovićem, kompozitorom rok opere „Tesla”. Imao je ugovor sa izdavačkim kućama Soni i London rekords u kojima je bio angažovan za rad na razvoju mladih izvođača i autora. Po povratku u Srbiju, sarađivao je sa YU grupom, Nikolom Čuturilom, grupom Zana i drugim muzičarima. Dovodio je bendove iz Engleske u Beograd na snimanja. Podržavao je i muzički gradio neka nova muzička lica, poput grupe Etar.

Onda se upustio i u avanutru predstavljanja sopstvenog muzičkog izraza i interpretacije. Boban Janković je tako postao Čovek zvani Bob. Njegove pesme se mogu čuti na radijskim talasima, društvenim mrežama i muzičkim kanalima.

Odlučio je i da ljubitelje pisane reči obraduje zbirkom pesama, čije je premijerno predstavljanje organizovao švajcarski Radio KRUG. Promocije su održane u Gradskoj kući Volkshaus u Cirihu i u Literarnoj ustanovi grada St. Galena (LiteraturRaumm). U Beogradu je knjiga promovisana u Francuskom institutu kulture u Knez Mihajlovoj ulici, kao i u ustanovi KC Grad. Nažalost, korona je prekinula promotivnu turneju i mnoge promocije su morale da budu otkazane. 

Zbirka je premijerno predstavljena u Švajcarskoj u organizaciji Radio KRUG-a. Promocije su održane u dva grada Švajcarske , u gradskoj kući Volkshaus u Cirihu i u Literarnoj ustanovi grada St. Galena (LiteraturRaumm), dok su u Beogradu održane u Francuskom Institutu kulture u Knez Mihailovoj, kao i u ustanovi KC Grad. Nažalost, korona je prekinula promo turneju i mnoge destinacije su morale biti otkazane.

Pored stihova koji se zavole na prvo čitanje, knjiga Bobana Jankovića se može opisati i kao „oslikani emotivni vremeplov”. Svaka pesma u knjizi je praćena QR kodom, tako da ljubitelji poezije mogu da dožive njegova dela u više dimenzija - kroz pisanu reč, ilustraciju i dizajn, kao i muziku koja se može čuti učitavanjem QR koda.

Krenite i vi sa nama na zanimljivo putovanje sa Čovekom zvanim Bob. Polazak je iz studija Radio Beograda 202, tačno u ponoć, a gde ćemo sve stići... ko zna. 

Ukoliko želite da podelite sa nama neke misli o putovanju ili pitate nešto našeg gosta - tu je naš dobro poznat Vajber i SMS servis 064-0-202-200. 

Čekamo vas. 

Voditeljka: Vanja Mijin 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи