Читај ми!

„Oni su plaćeni za to, šta ima da im bude teško“

Svako je general posle bitke, no mi smo i pre, i tokom i posle SP u Kataru bili preplavljeni različitim mišljenjima, analizama, hvalospevima ili, prosto rečeno „pljuvačinama”. Ali, šta ako tokom vojevanja nema onog ko će generalu, pukovniku, vojnicima i ostalima da sugeriše kako da se mentalno nose sa silnim pritiskom?

Bili smo jedina reprezentacija koja, ne samo da nije imala psihologa u stručnom timu, nego je i odbila ponuđene besplatne usluge psihologa iz FK Barselona Saše Sredanović.
Svaki vrhunski profesionalni sportista ili ekipa danas brinu o mentalnom zdravlju. Ako nisi dobro, neće ni performanse biti najbolje moguće, maksima je koja potpuno opravdava postojanje psihologa u sportu.
Kako da analiziramo postupke igrača, selektora, navijača, medija, u kojim momentima je bilo jasno da su potrebne grupne, pojedinačne psihološke pripreme i stručnjak koji ume da pročita raspoloženja i zna mehanizme kako se izboriti sa raznim stresnim situacijama? Šta možemo izvući za nauk i buduća takmičenja? O ovome smo pričali sa psihologom i psihoterapeutom Stefanom Dimićem, a razgovor koji u tom smislu analizira ovo SP ali i svaki drugi sport u kom postoje slični izazovi, slušate u prvom satu emisije.
U nastavku, mentalno zdravlje i balans negujemo dobro muzikom i različitim pričama o pesmama, muzičarima, albumima. Tu su i druge važne informacije za organizovanje dana. 

Emisiju vodi Kruna.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи