Čitaj mi!

„Ali, znaš, ti ćeš da se udaš, šta će tebi bilo šta odavde?”

Ćerkama (pa i sinovima) koje odrastaju u porodici u kojoj ljubav nije uslovljena time da li je neko muško ili žensko, teško je da zamisle da neki roditelji vrše pritisak da se sestra odrekne nasledstva u korist brata, muškog naslednika.

Ovakav način pravnog uređenja najbliže porodice, uveliko je prisutan i u ovim decenijama nakon što je pravo nasledstva omogućeno i toj polovini populacije. Već oko pola godine traje kampanja Ženskog udruženja kolubarskog okruga (ŽUKO) „Koliki je moj deo?” tokom kojih se desetine žena ohrabrilo da podeli svoju priču o gubitku i prinudnom odricanju od nasleđivanja kuće, a još toliko ih se javilo za pravnu pomoć koju mogu da dobiju od ovog udruženja. Kako mladi ljudi menjaju ovu situaciju, kada se i njima slično može desiti? Udruživanje je odgovor, a njega nudimo od 13 časova. Iz ŽUKO nam u goste dolazi Katarina Ranković, i pričamo o najupečatljivijim pričama koje su dobili, o tome šta zakon predviđa kao zaštitu od izopštavanja iz nasleđivanja, koji pravni termini prave veliku razliku, a odgovaraće i na vaša pitanja. 

Emisiju vodi Kruna Pintarić.

Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]