Читај ми!

„Domaći stranci”

Tokom leta često govorimo o strancima koji posećuju Srbiju, snimaju svoje vlogove i upoznaju našu zemlju.

Mi smo tu uvek u ulozi domaćina, ili bolje rečeno „ambasadora svoje zemlje”. No, pored nas „domaćih” i njih „gostujućih” postoje i oni treći. Stranci koji su pre nekoliko godina došli u Srbiju i rešili da tu ostanu. Oni nisu sasvim domaći ali nisu više ni stranci. Današnja „Letnja bašta” Dvestadvojke bavi se upravo njima.
Čarli je rođen u Pensilvaniji a živi u Srbiji već pet godina. Anastasija je došla iz Ukrajine zbog školovanja i posla dok je Saša Ruskinja koja je u Beogradu našla srodnu dušu i postala majka. Razgovarali smo sa njima o tome kako im je Beograd izgledao kada su došli a kako im deluje sad. Da li domaći vodiči greše što stalno preporučuju slična mesta za posetu? Kako oni danas predstavljaju Beograd i Srbiju svojim poznanicima koji im dođu u goste iz inostranstva?
Pitali smo ih kako bi izgledala njihova „alternativna tura” kroz Srbiju? Šta bi trebalo posetiti a da se ta ideja već ne nalazi u uobičajenim prospektima agencija?
Pozivamo slušaoce da i sami razmisle o svom mestu. Kako vaš grad deluje ljudima sa strane i kako biste ga vi predstavili gostu iz daleka a da to ne bude već viđeno i lako predvidljivo?
Kakvi ste vi kao turisti? Volite da budete vođeni ili ste skloniji da sami otkrivate novu zemlju? 

Voditelji: Ivana Vesić i Miodrag Stošić

Летња башта Летња башта

Autor:
Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи