Koliko su se promenili standardi lepote?

Pre nekoliko dana društvenim mrežama je počela da kruži fotografija panoa sa kandidatkinjama za Mis Jugoslavije, iz 1969. godine. Povela se rasprava oko toga koliko se te misice razlikuju od današnjih i kako bi se danas kotirale?

Standardi lepote menjaju se, to svi znamo, ali se čini da su promene poslednjih decenija brže nego ikad. Poslednjih 30 godina svedoci smo koliko je plastična hirurgija promenila pogled na lepotu, a poslednjih deset vidimo i uticaj društvenih mreža, foto-šopa i Instagram filtera.

U današnjoj Letnjoj bašti 202 pričali smo sa pripadnicima malo starijih generacija koji su nam objasnili kako oni vide tu promenu estetike. Slobodan i Elidija Prinčevac pričali su nam o revolucionarnim šezdesetim godinama prošloga veka, dok su nam Ana i Dušan Varićak približili sedamdesete.

Pozivamo i vas da nam pišete i kažete svoj stav o promeni standarda lepote, ne samo kod žena već i kod muškaraca.

Takođe, u poslednjem satu ovog dela Letnje bašte, saznaćete po čemu je današnji datum, 19. avgust značajan za istoriju pop i rok muzike.

Voditelji: Ivana Vesić i Miodrag Stošić

Летња башта Летња башта

Autor:
Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара