Video i druge igrice

Jedna od definicija čoveka koju su stvorili stari Grci glasi „homo ludens“ – biće koje se igra.

Danas, u 21. veku, čini se da je igra potreba koja je neodvojiva od života svakoga od nas. Kada smo deca igramo video-igrice, ali se naše druženje sa njima ne prekida sa odrastanjem. Naprotiv, igrice postaju složenije i zahtevnije, pa su deo života i odraslih ljudi. 

Danas pričamo sa Dragoljubom Boranijaševićem, čovekom koji se bavi veoma neobičnim zanimanjem. On je tester video-igrica, što je zanimanje koje je nekada ličilo na deo neke dečije SF komedije a danas realnost. Saznaćete kako to izgleda testirati kvalitet video-igrica, da li je to posao kao i svaki drugi ili i on ume da dosadi?

Sa razvojem epske fantastike u književnosti i u filmovima došlo je do popularizacije jedne, naizgled starinske zabave. U pitanju su igre koje se igraju na stolu, uz korišćenje „magičnih karata”, figurica i brojnih elemenata. Danas za takve igre postoje specijalizovane radnje ali i ljudi koji ih dizajniraju kod svojih kuća. O tome pričamo sa jednim od najpoznatijih srpskih „igrača stonih igara” Aleksandrom Miloševićem.

Voditelji: Jelena Knežević i Miodrag Stošić

Letnja bašta Letnja bašta

Autor:
Beograd 202

Do jeseni, otvaramo vrata Letnje bašte! Teme koje najviše volite da čujete, ali sa vedrijim, opuštenijim i zabavnijim osvrtima. [ detaljnije ]