Читај ми!

Pravo na vodu

Sa idejom da voda nije roba i da je kvalitetna pijaća voda osnovna ljudska potreba, inicijativa „Pravo na vodu” nedavno je dobila priznanje za čuvara životne sredine Srbije - „Zeleni list”.

Aktivisti okupljeni oko ove inicijative skreću pažnju na to da su vodna dobra u našoj zemlji ugrožena zagađenjem, privatizacijom i eksploatacijom. Posebno je važno osvrnuti se na situaciju sa mini hidro-elektranama koje nastavljaju neometano da se grade i u zaštićenim prirodnim područjima. Istovremeno se otvaraju i druga sporna pitanja, kao što su vodoizvorišta. To je, pre svega, situacija u vezi sa Makišom pored Beograda, kao i sve urgentniji problem pijaće vode u Zrenjaninu. Tokom emisije ćemo pomenuti još jedan rastući problem, a to su komunalne otpadne vode čija je kontrola često sporna i nedovoljna.
Naša gošća je Žaklina Živković iz inicijative „Pravo na vodu”.

U nastavku biramo teme koje popravljaju raspoloženje. Bavićemo se muzikom, pre svega. Donosimo i nove vesti sa ulica Beograda kao i nove servisne informacije.

Voditeljka Ružica Vrhovac

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи