Kako živeti u gradu bez hladovine?

Ovo pitanje sve češće postavljamo.

Sečenje stabala bez novog pošumljavanja i sve manje parkova a više toplotnih (betonskih) ostrva, uslovljava smanjenje biodiverziteta i veću zagađenost vazduha. Sve ovo utiče na život građana i smanjuje njegov kvalitet. Na kraju krajeva, leti nam je nepodnošljivo vruće, a to je jedan od bitnih razloga.
Pre nekoliko meseci najavljena je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa u okviru bivšeg „Avala filma” na Košutnjaku. Ova rekonstrukcija podrazumeva seču oko 80% ukupne zelene površine u tom delu grada, odnosno, seču 31 hektara košutnjačke šume. Šta je najgore što može da se desi ako bi se odobrilo krčenje zelenila na mestu koje se naziva plućima Beograda? Naš gost je dr Ratko Ristić, profesor na Šumarskom fakultetu u Beogradu.
U nastavku programa se šetamo „zelenim” ulicama prestonice kao i onim ulicama u centru grada koje su potpuno bez hladovine.
Pripremili smo za vas i Priče o pesmama, pola sata „domaćica” - muzike iz Srbije i regiona, a pominjemo i događaje iz sveta muzike koji su obeležili današnji dan. Tako slušamo Majkla Kivanuku, Kjur, „Guns and Roses” i druge. 

Voditelj Ružica Vrhovac
Reporter Jovana Zec

Поподневна Летња башта Поподневна Летња башта

Autor:
Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи